Yardımınıza ihtiyacım var acil

BERKMERİC

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar hepinize Merhabalar

Forum da yeniyim malesef nereye de acacağımı bilemedim konuyu

2012 temmuzda Opel corsa c kasa 1.4 3 kapılı 2001 model bir araç aldım 11.500 tl ye ve 118.000 km de temiz bir araçtı bir kaç eksiği vardı yaptırdım gerçi

Soruma gelecek olursam araç son bir kaç gündür yolda giderken durduk yere stop ediyor ve çalışmıyor. 10- 15 dakika sonra tekrar çalışmaya başlıyor. anlamadığım nokta şu . aracı bilgisayar bağladık bir sorun çıkmadı . termostatdan dediler değiştirdim yine yaptı aynı arızayı

ya ben bu arabayı parçalara ayırıp hırsımı alıcam yada yakıcam . araç lpg li yardımcı olursanız sevinirim

şu lpg olayı baya ekonomik ama sorunları da çok. sizin sorunuunuzu 3 kişiden daha duymuştum. motorla alakalı değil. lpg sistemile alakalı bir durum olabilir. bence iyi bir lpg servisine gidin. motorcular bu konuda yardımcı olabileceklerini sanmıyorum. benim o sorunu yaşayan arkadaşlarım lpg tamircisinde sorunlarını çözmüşlerdi.

Bahsettiğiniz arızanın termostat ile hiç bir alakası yok. Sorununuz elektronik, krank sensorünü kontrol ettirin, büyük bi ihtimalle sensor, tesisat yada ecu arızası. Bendede aynı araçtan var ve bu araçlarda ecu sorunu yaşandığını duymuştum. Ecu arızalarında işinin ehli birisi müdahale etmesi gerekir.

aracın stop etmesi elektronık veya yakıtla alakalı bır durumdur sensor arıza yapsa dahı bu arac korumaya alararak sersem sersem calısır...
Öncelıkle yakıta bakmalı kı lpg sıstemınızde var yanı benzın pompası arızalı ıse lpg ıle dırek calıstırın pompadanmı anlamıs olursunuz lpg ıle dırek calıstırmak ıcın lpgye gecıs yaptıgınız dugmeye basılı tutarak calıstırın dırek lpg ıle calısır arac....Eger benzın pompasıyla sorun aracın lpg ile dırek calısması gerekır...
Elektronıkse sorun bujılere atesleme varmı tek tek sokup mars yaparak gozle takıp etmek gerek bujılerı hıc bırınde atesleme yoksa calısmaz o zamnda sorunu ecudan gelen motor ana soketı (bır cok sensorlere elektrık bu soketten ıletılır atesleme bobını burdanmı alıyor elektrıgı onu bılmıyorum) emme manıfoldu sol üst köşesindedir fıslerı kontrol edın ıkı parcadır gecmelı kucuk cay bardagı buyuklugunde soket sök tak yapabılırsınız hala devam ederse atesleme bobınine elektrık ecudan gelmıyor veya bobınden bujılere elektrık gelmıyor bu yolda devam etmelısınız..

Son düzenleme:
öncelikle teşekkür ederim araç benzin ile ilerlerken sorun yaşamıyor. sanırım lpg sistemi ile ilgili bir arızası var

yada dediğiniz gibi Krank sensörü olabilir tabi ama bunu arıza tespit sırasında çıkmaması biraz garip değil mi sizce

aracın bilgisayarla tespitinde bir sıkıntı gözükmedi ama bakalım dediğiniz kısmı da kontrol ettirmek te fayda var anlamadığım benzinle giderken sorun yok lpg ye geçince sıkınıtı yapıyor

Burda soketin yerı ve resmını işaretledim

Ekli dosyalar

• img_1736.webp
    img_1736.webp
    42.8 KB · Görüntüleme: 6
şu lpg olayı baya ekonomik ama sorunları da çok. sizin sorunuunuzu 3 kişiden daha duymuştum. motorla alakalı değil. lpg sistemile alakalı bir durum olabilir. bence iyi bir lpg servisine gidin. motorcular bu konuda yardımcı olabileceklerini sanmıyorum. benim o sorunu yaşayan arkadaşlarım lpg tamircisinde sorunlarını çözmüşlerdi.
siz bence motorla fazla uğraşmadan bir lpg servisine gidin. opel motorlarını kurcalamaya başladığınız zaman arkası gelmez :)

Lpg nin montajı çok önemli, montaj hatalarından bu tür sorunları yaşayan çok, bence lpg nin elektronik tesisatını bi kontrol ettirin, muhtemelen enjektör, bobin tesisatından kaynaklanıyordur.

Ayrıca aracın sensor hatası değişkendir, krank sensoru bozulduğu zaman tekleyerek felan değil hiç çalışmaz bir araç. Bu tür stop etme arızalarına sebebiyet verir.

Lpg nin montajı çok önemli, montaj hatalarından bu tür sorunları yaşayan çok, bence lpg nin elektronik tesisatını bi kontrol ettirin, muhtemelen enjektör, bobin tesisatından kaynaklanıyordur.

Ayrıca aracın sensor hatası değişkendir, krank sensoru bozulduğu zaman tekleyerek felan değil hiç çalışmaz bir araç. Bu tür stop etme arızalarına sebebiyet verir.

doğru diyorsun hocam ama lpg takılalı kaç yıl oldu bilmiyorum . yeni başladı arıza vermeye .bir daha opel mi asla :)

giderken duruyo çalışmıyor . yarım saat sonra çalışıyor benim corsa kafasına göre takılıyor sanırım şu arızada yapılsa ohh diyip te rahat rahat binsem bütüm yaz uzun yolda yapmadı Alllah'tan

Geri