yardım lütfen

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ihsan_07
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ihsan_07

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
abilerim,kardeşlerim askerlik konusu ile ilgili bi sorum olucak

benim nüfus cüzdanımda denizli doğumlu yazıyo ama antayada yaşıyorum

muhtarlık kayıtlarım falan hepsi antalyada,benim askerlik kağıdım nereye gelicek ve yoklamaya nerde giricem ?? antalya mı ? denizli mi ?

kağıdın denizliye gelir sende antalyada yabancı şubeden muayene olursun kardeşim olur biter yoklama kağıdın geldiyse semtine en yakın askerlik şubesine git

kağıdın denizliye gelir sende antalyada yabancı şubeden muayene olursun kardeşim olur biter yoklama kağıdın geldiyse semtine en yakın askerlik şubesine git

Normal şartlarda Erman ın bahsettiği gibi olması gerekiyor ancak eger nufusa kayıtlı oldugun yerdeki muhtara ulasabilecek bir tanıdık varsa oraya da sorabilirsin, belki yoklama kağıdın muhtara gelmiş olabilir

eywallah kardeşim çok sağolun,bi soralım bakalım

denizli askerlik şubesine git orda her soruna cevap hazır

Askerlik için doğum yerinin bir önemi yoktur, önemli olan nüfusa kayıtlı olunan yerdir. Çünkü yerli askerlik şubesi demek nüfusa kayıtlı olduğun yer demektir.

abi eskiden denizliye kayıtlıydı ama şuan antalyaya kayıtlı...inş buraya gelirde uğraştırmazlar beni

abi eskiden denizliye kayıtlıydı ama şuan antalyaya kayıtlı...inş buraya gelirde uğraştırmazlar beni
Bir yerde hata yapıyorsun. Doğum yeri değişmez sabittir, değişen nüfusa kayıtlı olunan (kütük diye adlandırılır) yerdir. Evrakların ise askerlik şubesine bildirdiğin ev adresine gelir, adres bildirmediysen (yeni sisteme göre öyle olmalı) e-devlet aracılığı ile ikametgah adresin neresi görülüyorsa oraya gönderirler.

abi ben doğum yerinden bahsetmemiştim,muhtarlıktan bahsetmiştim,ben bu askerlik kağıdı muhtara geliyo diye biliyorum

Önce Antalya'daki adresine tebligat yapılır, evde kimse yoksa, yani tebligatı sana ulaştıramadıkları zaman tebligatın sana ulaşması için muhtarlığa teslim ederler.

Geri