yakıt

salihselam

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
istanbulda 50 TL ye 120 km yapıyorum lpg ile normal mi.Ama şehiriçi sabah ve akşam trafiği genelde.öğlen hariç.biraz fazla gibi.uzun yolda 200 krş yakıyor.o normal.

Bence çok. Ben de İstanbul'un trafiğine çok takıldım zamanında. Ama öyle anormal bir artış olmadı. Sizin araç km'de 40 kuruştan fazla yakıyor.

Benim aracım da tek nokta 20 TL gaz ile 50 KM yol yapabiliyorum. Sizin verilere baktığımızda benim aracımla aynı değerde tüketim var sanırım.

sıkışık trafik Normaldir Birde Hava Soğudu ısınana kadar birazda o yakar çok rampada çıkıyorsanız genelde İstanbul Rampaları Boldur

aynen öyle.20 TL ye 50-55 km falan gidiyor.

aynen öyle.20 TL ye 50-55 km falan gidiyor.

Benim aracımda olan sistem tek noktalı sistemlerden. Ve otomatik vites biraz bu durum aslında yakıt konusunda etkili oluyor. Ama son bir ayar vs yapıldı bakalım ne kadar fayda edecek? 100 KM dolmasını bekliyorum.

şehir içinde sabit olarak ne kadar yaktığını hesaplamak zor bi olay.benim aracım şehir içi 250-280 tl şehir dışı 180 tl yakıor.fakat kışın ve kısa mesafelerde(1-2 km.)gibi motor ısınmadan kontak kapatılırsa şehir içnde 350-450tl arası değişiyor.yani şehir içi yakıt ölçmek zor kullanım,araç bakımı,trafik sıkışıklığı vs.etken faktörler.ama 250-300 arası yakması normal değerler malüm gaza gelen zamlarıda düşünürsek hesap ortada.

Geri