yakıt tüketimi

franzferdinand

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
merhaba arkadaşlar aracım 2009 model 1.6 astra hp benzinli şuan 4300 km de ve ne kadar nazik kullanırsam kullanayim hatta yol boş ise cc bile açmama rağmen (eğim yoksa açıyorum) 100 km de 10 litreden aşağa değer elde edemedim 3,65 den hesaplarsam km de 36 kuruş harcıyor bana bu değer çok yüksek geldi araç daha yeni düşer dendi ama pek niyeti yok sizce bir servise gostermelimiyim yoksa normalmi bu değerler

not:araç yazında aynı değerlere sahip kışında:D

Kısa mesafe mi gidiyorsunuz genelde? Bence çok olduğu söylenemez. 4300 kilometre hala çok yeni.

kısa mesafe gidiyorsanız özellikle kışın çok yakar.kışın sabah 3-4 km yol giderseniz o kadar mesafede yarım litreden bile fazla benzin yakabiliyor şaşırtıcı ama öyle!ama eğer bu kadar kısa mesafe gitmiyorsanız, rampa çıkmıyorsanız,agresif kullanmıyorsanız biraz fazla gibi..

bencede fazla ama zamanla düşecektir.

Benim astra 2009 model 7.200 Km.de. Bu hava şartlarında 9-9,5 arası yakıyor. Servise gittm normal olduğunu söylediler. İçim rahat etsin diye yinede bilgisayara soktular birşey çıkmadı. 10.000 Km.den sonra biraz daha düşeceğini söylediler. Zaten fabrika değeri 8.8. ben yaz veya kış 9'dan aşağı düşeceğini sanmıyorum. Senin sarfiyatta kış şartlarında normal.

Benim 2008 Astra h benzinli aracım şu an 13500 km de. Şehir içi 8.2 Şehir dışı 6.2 yakıyor. Bende aracımı ilk aldığım zamanlar 100 km. de 10 litrenin altına düşmüyordu. Zamanla düşer arkadaşım hele bir uzun yola çık benim ilk uzun yolumda 1500 km yapmıştım. Km. de 6.7 yakmıştı.

cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar uzun yolda da deneme imkanın oldu istanbul-ayvalık arasını (480km) ortalama 88 ile tatile cıkıldığı için bagaj full dolu 4 kişi 7.0 ortalamayla gitmiştim normal gibiydi o zamanlar araba 300 km de filandi..ancak istanbula gelince eylül ayından beri hep 10 lt gosterdi.Bu arada bc2 değerine baktim yani arabayi aldğımdan beri ne kadar yakmışım 9.2 lt 100 km de bu normal geldi..Biraz daha zaman vereceğim arabaya olmassa bir baktıracam servise ilginize teşekkürler.

ilerde düşmezse normal değil

normal bencede yakıyor bu astralar

havanin kis olmasi + arac yeni rodaj yani

Geri