yakıt durumu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan scoglu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

scoglu

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar arabamı sabahları yaklaşık 1 km mesafede kullanıyorum. kısa mesafede sürekli kullanmak yakıt durumunu nasıl etkiler? araç çok yakmaya başladı sanki'!

kısa mesafede kullanımda yakıt artar üstüne durkaklarda daha fazla artar birde motor içinde pek iyi değil nedeni ise motor kurum bağlaya bilir. bu sayede

Maalesef aynı durum bende yaşıyorum. İşyerim ile evim arasındaki mesafe gidiş geliş toplam 2 km. Bu soguk havalarda ve kısa mesafede motor yeteri kadar ısınmadıgı için yakıt artışı çok oluyor. Aynı zaman da kurumda baglayıp çekişi zayıflıyor.

benim de evim işe çok yakın,
kısa mesafede kullandığımız zaman özellikle şu oluyor;
arabanın çalışıp ısınması ve ev önü iş önü manevralar için harcadığımız benzini her 1km için tekrar tekrar yakıyoruz, km deki yakıt sarfiyatımız da bu yüzden tavan yapıyor
kurum konusuna bişey diyemicem, benim motor yenilenmişti, carbon clean olayını sürekli yapmayı düşünüyorum

bu tarz kısa kullanımlar için motorunuzu ayarlatmanızı gerekiyor.servis kitapcıgında vardı, hergün 6 km den az yol araçlar için di sanırım.bir göz atmanızda fayda var, soguk motor ve kısa mesafe bir araya gelince yakıt tüketimi gerçekten çok artacaktır.

soğuk motor ve kısa kullanımda yakıtınız artar.bu gayet normaldir

bu tarz kısa kullanımlar için motorunuzu ayarlatmanızı gerekiyor.servis kitapcıgında vardı, hergün 6 km den az yol araçlar için di sanırım.bir göz atmanızda fayda var, soguk motor ve kısa mesafe bir araya gelince yakıt tüketimi gerçekten çok artacaktır.
nasıl bir ayardır o?
benim araç eski olduğundan kitapçık falan yok da
bide uzun yol için tekrar ayarlatmak mı gerekiyor öyle bi durumda?
ilginç bişeymiş hakkaten, veya basitse biz kendimiz yapabilir miyiz ki?

Şunu söyleye bilirim kitpçıklarda zaten 5,6km den az kullanmayın diye bir uyarı var bu durumda benim araç km de 300 ykr yakıyorsa sizin araç 1 ytl civarı yakıyordur. Bu duruma kesin çözüm madem 1 km yürüyünüz spor yapmış olursunuz sabah işinize giderken aynı zamanda sağlığınız içinde birşeyler yapmış olursunuz keşke benim işimde o kadar yakın olsa arabamı kesinlikle kullanmazdım.

arkadaşlar arabamı sabahları yaklaşık 1 km mesafede kullanıyorum. kısa mesafede sürekli kullanmak yakıt durumunu nasıl etkiler? araç çok yakmaya başladı sanki'!

aynı soruyla bende konu açmıştım..iş ev arası 1,4km acayip yakıyor...ama kipa .. bornova... vs yolu düzgün yerlerde yakıt oldukça düşüyor.....1 km için biniyorsan derdine katlanacan artık

Çok kısa mesafelerde tüketim miktarı 100 km de 30-35 (normal tüketimin 4 katı kadar) litreye kadar çıkabilir, bujiler çabuk kurumlanır, yağ değişim süresi kısalır, egzos sistemindeki buhar kuruyamadığından özellikle son sustutucu çabuk çürür. Üretici firmalar 4 km kadar (ekonomik olmadığı için) araba kullanmayı önermezler.

Geri