Yağ Sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bhaty13
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bhaty13

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba, 2019 (Kasım, 0 Km) Astra J Sedan aracım var. Dün yağ oranına baktığımda %54 görünüyordu. Araç 6600 Km'de. 6 ayda bu seviyeye düşmesi normal mi acaba servise gitmem gerekir mi ? Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Teşekkürler.

Merhaba, aracınız hayırlı olsun.
Opellerin bakımları yılda 1 ya da 15bin km'de bir yapılır. (Hangisi önce dolarsa)

Gösterge bakımda sıfırlanır. 12 ay ya da 15bin km saymaya başlar. Yaptığı tek şey budur. Motorun içindeki yağın sağlığı hakkında bilgi veremez.
(Yağ seviyenizi ve yağınızın durumunu görsel olarak yağ çubuğundan düzenli kontrol ediniz...)

Aracınızı sıfır aldığınızı ve daha önce hiç bakıma gitmediğinizi varsayalım.
Gösterge fabrikada sıfırlanır. Araç fabrikadan çıkıp siz satınalana kadar bir miktar beklemiş olabilir.
Bu sebeple belki bakıma 5-6 ayınız olmasına rağmen 3-4 ayınız kalmış gibi görünüyor olabilir.

Ayrıca bakım yılda 1 yapıldığından 6 ayda %54 normal bir seviye...

Merhaba, 2019 (Kasım, 0 Km) Astra J Sedan aracım var. Dün yağ oranına baktığımda %54 görünüyordu. Araç 6600 Km'de. 6 ayda bu seviyeye düşmesi normal mi acaba servise gitmem gerekir mi ? Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Teşekkürler.
üstadım 10 bin km üzerinden hesap yapın 10 binde bir bakim

• Beğen
Tepkiler: omeroz
üstadım 10 bin km üzerinden hesap yapın 10 binde bir bakim
Tavsiye edilen o ve naçizane tavsiyem de öyle. Fakat arkadaş aracını sıfır almış ve muhtemelen bakımlarını garanti süresince yetkili serviste yaptıracaktır. Yetkili servisin bakım periyodu prosedürü 15bin km ya da 1 yıl. En azından en son yetkili servise gittiğimde (2017) öyle idi...

• Beğen
Tepkiler: Kaan.
Tavsiye edilen o ve naçizane tavsiyem de öyle. Fakat arkadaş aracını sıfır almış ve muhtemelen bakımlarını garanti süresince yetkili serviste yaptıracaktır. Yetkili servisin bakım periyodu prosedürü 15bin km ya da 1 yıl. En azından en son yetkili servise gittiğimde (2017) öyle idi...
doğrudur üstadım en iyiside o 10 bindir benim ben kendi aracımı 8 9 binde yaparım bu bayide garanti sürecinde olan araçların yağlarını kendi isteğinle değiştirebiliyormusun öyle bir imkan varsa luiqi moil yada motul sürekli koyabilirsin üstad

• Beğen
Tepkiler: omeroz
Gayet normal..Servise gitmenize gerek yok..

doğrudur üstadım en iyiside o 10 bindir benim ben kendi aracımı 8 9 binde yaparım bu bayide garanti sürecinde olan araçların yağlarını kendi isteğinle değiştirebiliyormusun öyle bir imkan varsa luiqi moil yada motul sürekli koyabilirsin üstad
Yetkili servislerin bu konudaki uygulamaları değişiklik gösterebiliyor. Mesela bir yetkili servis dışarıdan hiçbir şekilde malzeme kabul etmezken bir başkası faturası ile birlikte yağı getirmenizi kabul edebiliyor.

• Beğen
Tepkiler: Kaan.
Teşekkür ederim bulunduğum şehirde yetkili servis olmadığı için servise gitme olayı biraz problemli olacaktı benim için. Kafam rahatladı tekrar teşekkür ederim hepinize.

Geri