Yağ Değişimiyle Ilgili Yardim???????

wunderland

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar şuanda yağ değişimime 2 bin km var ama yarıyıl tatili için memlekete gidecem gidiş geliş 1300 km değişim yapmalımıyım çünkü şimdiden arabada insp yazısı yazmaya başladı....yağda eksilmede yok..,cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.SAYGILAR..ALLAHA EMANET OLUN

onun haricinde bi yol yapmayacaksan şart değil derim
%20 erken değiştirmiş olacaksın gitgel + 700 km var, eksilmemiş de diyosun

bilerek sölemiyorum ama git gel öyle değiştir bence.. yada en kötü git, ordada biraz gez falan öyle değiştir

km daha erken.Eksilme yoksa devam et.

yag degıımınde aracın yaptıgı km nın yanısıra yagın ozellıgını kaybedıp kaybetmedıgıne bakmak gerek. oncelıkle yag cubugunda yagın rengını sonrasında ıse bas parmagına 1-2 damla damlatarak ısaret paramgı ıle basparamgını kapatıp yavasca ac. bu sırada ıkı parmagındakı yagın parmaklarını ayırdıgında cabucak kopup kopmadıgına bakman lazım yanı yag parmaklarını ayırdıgında uzunca sure sakız gıbı sunuyorsa hala kullanılabılır demektır. ama sunmeyıp hemen kopuyorsa ıstersen bır ustaya goster. ne olur olmaz 40 lıralık yag ıcın 400 lıralık masraf cıkarmaya veya yolda kalmaya degmez.

ısmaıl

Gidip geldikten sonra değişttiebilirsiniz.
Dönüşte bile süresi dolmuyor . Gönül rahatlığı ile git gel hayırlı yolculuğun olsun.
Kendimde ayni uygulamayı yapardım.;)

arabada yazı çıktıysa senesini doldurmuştur büyük ihtimalle. bence gitmeden önce değiştir hemde uzun yola gitmeden önce araba servisden geçmiş olur kontrol ederler sonra yolda kalıp rezil olmak var.

araçta yağ eksilmesi yok demişsin ama uzun yolda biraz zorlanırsa falan belki eksilebilir bence değiştir gönlün rahat yola çık derim

bence değişme.git gel. bu arada insp yazısını silebilirsin.forumda arat.

En azından git ve gittiğin yerde değiştir. 2000 km. varsa 700 800 km. kullansan bile 1000 den fazla kalır.

Geri