yağ değişimi hakkında resimli bir soru

ben aralığın ilk haftası shell helix 10-40 koydurmuştum. şanzıman falan değişti arabanın servise gitti artık noldu bilmiyorum servisten çıktıktan bir hafta sonra check oil level yazdı. yağ çubuğuna baktım, bir hafta öncesinde tamken şimdi ortanın biraz altına gelmiş. 1 lt shell helix 10-40 alıp düz bir yolda ekleyip ekleyip kontrol ede ede tamamlamayı düşünüyorum.

daha önce yağ eksiltmeyle ilgili açtığım bir konudan alıntıdır sorunum kalmadı şuanda bu konuyla ilgili düşüncelerimde aşağıda tabii sadece teori olmaktan öteye gidemedi :) http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=18949&highlight=%E7%FDld%FDr%FDcam

opel motorlarının standart çalışma sıcaklığı 90c diğer araçlarda 80c tabiyki üğretilen yağlarda genele göre yapılıyor yağ sıcaklığı 90c ulaşınca yağ özelliğini kaybedip kayganlığını yitiriyor fazla sürtünmeden dolayı yağ eksiliyor önceki yağ eklemelerimden birkaç gün sonra yağ siyah renkli iken şimdi yağın rengi hala şeffaf ve açık renkli bu da benim teorimi destekler nitelikte yağın bozulmadığını gösterir bu sorunu yaşayan arkadaşlara da olaya birde bu açıdan bakmalarını tavsiye ederim

daha önce yağ eksiltmeyle ilgili açtığım bir konudan alıntıdır sorunum kalmadı şuanda bu konuyla ilgili düşüncelerimde aşağıda tabii sadece teori olmaktan öteye gidemedi :) http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=18949&highlight=%E7%FDld%FDr%FDcam

opel motorlarının standart çalışma sıcaklığı 90c diğer araçlarda 80c tabiyki üğretilen yağlarda genele göre yapılıyor yağ sıcaklığı 90c ulaşınca yağ özelliğini kaybedip kayganlığını yitiriyor fazla sürtünmeden dolayı yağ eksiliyor önceki yağ eklemelerimden birkaç gün sonra yağ siyah renkli iken şimdi yağın rengi hala şeffaf ve açık renkli bu da benim teorimi destekler nitelikte yağın bozulmadığını gösterir bu sorunu yaşayan arkadaşlara da olaya birde bu açıdan bakmalarını tavsiye ederim
araçta lpg varmı?

bende lpg var, yağ eksiltme lpgden olsa servise gitmeden önceki hafta hiç eksik değilken servisten sonraki hafta nasıl birden düşer onu açıklayamıyorum :)

motor yağının renginin siyah olması yağın bozulduğunun bir göstergesi değildir.tam tersine motor yağının siyahlaşması onun görevini yerine getiriğinin bir belirtisidir.eğer ki motor yağı siyahlaşmıyorsa görevini yerine getirmiyordur ayrıca motor yağları belirttğin gibi 90 dercede bozulmaz yağlar çok yüksek sıcaklıklara dayanabilir örneğin 240 derece çünki motor içindeki sıcaklık 240 dereceye kadar çıkabilir.

motor yağının renginin siyah olması yağın bozulduğunun bir göstergesi değildir.tam tersine motor yağının siyahlaşması onun görevini yerine getiriğinin bir belirtisidir.eğer ki motor yağı siyahlaşmıyorsa görevini yerine getirmiyordur ayrıca motor yağları belirttğin gibi 90 dercede bozulmaz yağlar çok yüksek sıcaklıklara dayanabilir örneğin 240 derece çünki motor içindeki sıcaklık 240 dereceye kadar çıkabilir.
haklı olabilirsin ben sadece motorların çalışmasının prensibini biliyorum teknik olarak çok fazla bilgim yok ancak daha önce 2500 km 1.8 lt yağ eksilten motorun (2000 km önce de yağ değişimi yapıldığı halde mobil 1 yağ) castrol 10/40 ile değiştirdikten sonra 3000 km devirdim bir kaç kerede kontrol ettim eksilme yok son 1 aydır çekip bakmadım ama yol bilgisayarı da uyarı vermedi önceden 2 depo benzin bittimi oil level check uyarısı veriyordu iki yağ arasında dikkatimi çekende önceki yağın siyahlaşması şimdi ise ötekine göre berrak kalması bu durum motora zarar verirmi bilmiyorum ama şu an memnunum bu şekildede kullanmaya devam edicem herhalde

Geri