yağ değişimi 10.000 mi 15.000 mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan halit69
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

halit69

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
evet bende hepimiz gibi 10.000 km de yağ değiştiğini biliyorum ama aracın servis kitapçığında yağ değişimi 10.000 mil yazıyor buda yaklaşık olarak 15.000 km yapar
aklımda şüphe oluştu acaba bu 15 bin olması uzun yol içinmi malum istanbul trafiği 3 te 1 i dur kalk ile geçiyor

sen 5 bınde deyıstır en saglıklısı :)

en iyisi 8000 de değiştir

evet bende hepimiz gibi 10.000 km de yağ değiştiğini biliyorum ama aracın servis kitapçığında yağ değişimi 10.000 mil yazıyor buda yaklaşık olarak 15.000 km yapar
aklımda şüphe oluştu acaba bu 15 bin olması uzun yol içinmi malum istanbul trafiği 3 te 1 i dur kalk ile geçiyor

Türkiye trafik ve yol şartları dolayısı ile bakımlar 15bin den 10bine cekilmiştir. kontrol edersin yag iyiyse değişmessin icabında ama 10 binde hatta 8 9 binde değişmek daha mantıklı. avrupa şartları 15bin km dir.

yağa göre değişir ;)

Kaliteli yağı (mobil) 10.000 de değiştirin tavsiye ederim.
Yağı kontrol edin, iki parmağınızın arasında ovuşturarak ve rengine bakarak durumunu anlarsınız. Bozulmuşsa daha erken de değiştirilebilir.

şüphemi gideren makul cevaplar için teşekkürler

yarı sentetik olanlar 10000km tam sentetik olanlar 15000kmde değişir ;)

Bu yag isi biraz karisik, turk otomobil kullanicisi eskiden gelen aliskanliklarini atamadi hala eskiden satilan dokme yaglar ile ne yapiyorsa simdide aynisini yapiyor ama tam sentetik yag ile... Fiyatlari neredeyse bir birlerinin 3 kati.

Castrol firmasi ile direk telefonda gorustum, uzun sure degismeyecek yag icin firma EDGE ismi ile satilan yagini oneriyor. Ve bunu soylerken aracinizin yaptigi km den cok motorun calistigi saatin onemini vurguluyorlar. Yani surekli uzun yol yaparsaniz hakikaten 15000 km bir olcu olur diyor ancak zamaninin cogunu trafikte geciren 15000 km yolu tamamlayamayan araclar yagin durumuna gore degisim yapmalilar diyor.

Ayrica yagin km si dolmasa bile senede bir degismesi gerektigini onemle vurguluyorlaar. Bir diger nokta ise sadece yaginizin degil filtreninde uzun km ye uygun olmasi gereklidir diyede bir dip not dusmustu kendisi.

Ben yagin durumuna gore 15000 km yi zorluyorum. Bence bu yag teknolojisi ile araclar 30000 bile yapar.

Kullanılan yağa göre değişir tabiki GM yağ kullanırsan 7500 de değiştirmelisin belki fakat Mobil 1 kullanırsan 15000 standart..

Geri