vectramın yakıtını ölçtüm.sizce nasıl..ayar gerekirmi

kartalucar

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaslar depoyu fulledim (lpg)...izmir kemalpasa arası vs kipa market vs birazda sehir içi sürdüm.. karma bir sürüş oldu... arabada 5 kişi ve bir cocuk vardı.. :))

aynı saatte aynı petrolden tekrar fulledim..115 km yapmısım ve 23.450 ye tekrar fulledim..arabayı sallaya sallaya.. km de 200bin yakmıs oldu..benzinle km yapmıyorum gaza gecene kadar bekliyorum..

vectra sı olan arkadaslar sizce yakıt nasıl....

ayrıca km saati ilede konu açmıştım..aynı yolu ( izmir -kemalpaşa arası ) arkadasımın arabası 35 ölçerken benim araba 32 ölçüyor...yol kısalması yok..kestirme yok.. iş yerinden cıkıyoruz çevre yolu ankara asvaltı vs kemalpasa...( honda cıvıc ford connect kartal 35 ölçüyor..vectra 32 ölçüyor..

Eğer km bozuksa ortalama yakıt 180 düşüyor...

o nasıl depoymus oylede 23 ytl lık lpg alıyon anlamadım bıde sakın bır daha arabana lpg doldururken sallama samandıra gazı kesınce bırak bence200 cok benım araba ortalama 120 140 yakıyor
bıde o yol altındakı opel olunca kısalıyor

o nasıl depoymus oylede 23 ytl lık lpg alıyon anlamadım bıde sakın bır daha arabana lpg doldururken sallama samandıra gazı kesınce bırak bence200 cok benım araba ortalama 120 140 yakıyor
bıde o yol altındakı opel olunca kısalıyor

depo 60 litrelik..fulle 100 km git tekra fulle cıkar diyorlar..ondan böle yaptım...120 140 yakıyor diyorsunya dediğin araba 2000 motor mu..nasıl yakıyor..ayar falan mı yaptıdın...

anladım sen dolu depoyu fullemısın
evet arabam 2000 motor uzun yol 90 sınırını gecmeden mekan 58 den baskent 06 ya gıttım 54 lıtre lpg 550 km yol hesapla ha bu arada doksanla gıtmemın nedenı yol boyu radar vardı o gun basbakan bu yone gelıyormusda ondan

benimde toprak 38 mekan 35.. insallah yaza memlkete giderken yine ölçerim.. ayrıca radarın önemi yok :)) ....

lpg ye ayrıca ayar yaptırdın mı hemserim...bende zavolli var..ama gidip ayar yaptırmadım daha..sadece lpg geciş sıcaklığını 35 düşürtmüştüm

benimde toprak 38 mekan 35.. insallah yaza memlkete giderken yine ölçerim.. ayrıca radarın önemi yok :)) ....

lpg ye ayrıca ayar yaptırdın mı hemserim...bende zavolli var..ama gidip ayar yaptırmadım daha..sadece lpg geciş sıcaklığını 35 düşürtmüştüm
yok ayar yaptırtmadım lanzırenzo ıtalyan malı sımdı buralar o kadar sogukkı lpg don benzınle kullanıyorum ve bıran once havaların ısınmasını beklıyorum yoksa ısımız harap(benzın almaktan)gazıemır tarafını bılırım abım orda

Benim araçta bu aralar böyle yakıyor. Normal değerler gibi. Malum soğuklar yakıtı biraz etkiliyor. Hele ki benzin tüketimi yaza göre bayağı arttı.

@bülent bey
hesapta yanlışlık olabilirmi 54 lt 550 km ise lpg=175 den 178 bin çıkıyor !?

anladım sen dolu depoyu fullemısın
evet arabam 2000 motor uzun yol 90 sınırını gecmeden mekan 58 den baskent 06 ya gıttım 54 lıtre lpg 550 km yol hesapla ha bu arada doksanla gıtmemın nedenı yol boyu radar vardı o gun basbakan bu yone gelıyormusda ondan

walla benim arabada bir depo LPG ve o arada aldıgım benzınıde ilave edip katettiğim km ye böldüğümde karışıkta (ş.içi-ş.dışı) 200 gibi yakıyor yani sadece LPG olarak 200 banada biraz yüksek geldi.

Geri