vectra kullanan ve bilgisi olan arkadaşlar bu sesler nedir.

kahramantürk55

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
slm arkadaşlar debriyaj setini yeni değiştim, vites değiştirirken küt die bi ses geliyo,lakin ayağımı debriyazdan normalden çok çok yavaş kaldırırsam bu sesi duymuyorum.2.si diyelim 3.vitesde ayağımı gazdan çekince takır tukur dişli sesine benzer sesler çıkıyor boşa attığımda bu sesler kesiliyor.diğerbi ses ise araç ronaltide çalışırken gır gır motordan bi ses geliyor,uzunyolda gayet normal tık sesyok hatta geçende 3km bi mesafede 200 km hıza ulaştım çekiş gayet güzellakin gece şehir içinde arabayı kullanırken aracın içine gelen hırlama ve dişli sesini andıran sesler araba kullanma hevesimi bitiriyor artı olarak şehir içi vites değiştirirken şanzumanda bi boşluk varmış gibi araba vuruntu yapıyor.yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler.

arkadaşlar bu gün bi ustaya gösterdim iç akis mafsalı değişmesi gerekiyor dedi.

buluduğum yerde parça yok

1.ad. iç akis mafsalı
1.ad ön el firen teli
2.ad.arka alt salıncak burçları

bunların fiyatları nelerdir yardımcı olurmusunuz,usta işçilik 75 tl istedi....

Son düzenleme:
slm arkadaşlar debriyaj setini yeni değiştim, vites değiştirirken küt die bi ses geliyo,lakin ayağımı debriyazdan normalden çok çok yavaş kaldırırsam bu sesi duymuyorum.2.si diyelim 3.vitesde ayağımı gazdan çekince takır tukur dişli sesine benzer sesler çıkıyor boşa attığımda bu sesler kesiliyor.diğerbi ses ise araç ronaltide çalışırken gır gır motordan bi ses geliyor,uzunyolda gayet normal tık sesyok hatta geçende 3km bi mesafede 200 km hıza ulaştım çekiş gayet güzellakin gece şehir içinde arabayı kullanırken aracın içine gelen hırlama ve dişli sesini andıran sesler araba kullanma hevesimi bitiriyor artı olarak şehir içi vites değiştirirken şanzumanda bi boşluk varmış gibi araba vuruntu yapıyor.yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler.

kardeş debriyaj setin yeni olabilir ama allah yapısı değil senin bahsettiğin sıkıntılar tamamen şanzuman bendede senin sıkıntılarına benzer şeyler oldu benim sette yeniydi 6 aylık falan söktük balatanın göbeğinde merkezlemeye yarayan bakalit 4 tırnaklı bir parça var o kırılmış balata sabit durmuyordu azda olsa merkezden kayıyordu biz oraya sac ' dan parça uydurduk şimdi sorun yok birde şanzuman iyi oturtulmamış vidaları tam sıkılmamış akislerin üst vidaları tam sıkılmamıs hatta yağı tamamlanmamış olabilir bunlar emin ol başımıza gelen işler ihmal etme baktır istavrozu falan dağıtırsın allah etmeye şanzımanı komple verir eline...

Kardesim ,debraji yeni degistim diyorsun,ama bu anlattiklarin sanki baski balatasi ve bilyenin problemine benziyor...balata yan sanayi ucuz mal olabilir..usta montaj hatasi olabilir..tam merkezi otutturamastir baskiyi ve balatayi ..baska yere bir göster daha fazla masraf cikarttirmadan...
O hirlama sesleri de bence bundan:(

debrıyajı ıyı takamamıslar yada ıyıce sıkılamamıslar orda test surusune cıkıtıgında yaptımı boyle bence hemen debrıyaj setını taktırdıgın yere git baktır sonra cok buyuk sorunlara neden olabilir Allah göstermesin

arkadaşlar bu gün bi ustaya gösterdim iç akis mafsalı değişmesi gerekiyor dedi.

buluduğum yerde parça yok

1.ad. iç akis mafsalı
1.ad ön el firen teli
2.ad.arka alt salıncak burçları

bunların fiyatları nelerdir yardımcı olurmusunuz,usta işçilik 75 tl istedi.

Tamiri hangi serviste yaptırdın.İyi akşamlar.

samsun opselde yaklaşık 1250 tl masraf ettim
baskı balata
rad.çatlak ilacı
şanzuman yağı mob.atf.2
amatisör üst takozu x20x 2 ad
kontrol kolu burcu vec b 2ad
ön amatisör 2 ad italyan
arka amatisör italyan 2 ad
arka disk torna
arka firen balataları
iç akis körüğü

bu malzemelere işçilikle beraber 1050 tl verdim arkadan gelenses kesilmeyince iki ad burç daha değişti 50 tl daha verdim. ses hala kesilmedi gittim sabahtan akşama kadar arabanın kalacağı söylendi.bırakmadım şimdi ilçede yaptıracağım buarada git gellerle 1250 tl verdim.

Geri