vectra cdx eco sıcak hava vermiyor yardım!!

ayzekcdx

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar bi kaç ay öncesine kadar eco yu açtığımda kalorifer ızgaralarından klima gibi sıcak hava geliyordu şimdi ne hikmetse motor sıcak dahi olsa soğuk hava veriyo klimayı denedim onda da sıcak hava gelmiyo bir türlü çözüm bulamadım neden yapıyor olabilir yardımcı olursanız sevinirim

güncel dıyelım bılen bırı cıkar herhalde.

klimadan sicak hava geldigini senden duyuyorum ilk kez :)
lakin sicak hava gelmiyorsa..sistemde hava olabilir veya su eksiltmis..ama termostad da olabilir ..acik konumda kalmis büyük devirdaim yapiyordur...bunlara bak bakalim motorun harareti ne halde??

klimadan sicak hava geldigini senden duyuyorum ilk kez :)
lakin sicak hava gelmiyorsa..sistemde hava olabilir veya su eksiltmis..ama termostad da olabilir ..acik konumda kalmis büyük devirdaim yapiyordur...bunlara bak bakalim motorun harareti ne halde??

abi bende merak ediyorum.arkadaşlar klimayı kapatıyoruz kaloriferi açıyoruz diyorlar ama bizim araçlar dijital otomatik klimalı ordaki sıcaklığı değiştiren +,- tuşlarıyla sıcaklığı ayarlıyoruz.bu durumda klimadan sıcak hawa gelmiş olmuyor mu_?:confused:

abi bende merak ediyorum.arkadaşlar klimayı kapatıyoruz kaloriferi açıyoruz diyorlar ama bizim araçlar dijital otomatik klimalı ordaki sıcaklığı değiştiren +,- tuşlarıyla sıcaklığı ayarlıyoruz.bu durumda klimadan sıcak hawa gelmiş olmuyor mu_?:confused:

ewt bendede öyle bi anlamamazlık bi sorun var.arkadas kalorife aç diyor düğmeye basıp acıyoruz doğal olarak.ee klimayı neden açtın diyolar.salak salak birbirimize bakıyoruz:):)

klimayı açmadan kalorife nasıl açılır biri anlata bilirmi :confused::D

ewt bendede öyle bi anlamamazlık bi sorun var.arkadas kalorife aç diyor düğmeye basıp acıyoruz doğal olarak.ee klimayı neden açtın diyolar.salak salak birbirimize bakıyoruz:):)

klimayı açmadan kalorife nasıl açılır biri anlata bilirmi :confused::D

zaten direk eco tuşuna basarsanız kalerüferi devreye sokarsınız. + ve - tuşlarıylada sıcaklık ayarı yapabilirsiniz.

bu şorun dam olarak neden kaynaklanıyor bılen yok mu bende aynı durmdan müzdarıpım:)

arkadaslar isinmanin klima ile ilgisi yok....siz ya klimayi acar soguga getirirsiniz ki bu andan itibaren klima soguk hava verir...veya klimayi kapatir sicaga yarlarsiniz burdan ratyatörün yani motorun sicakligini iceri verirsinit bakin motor isinmadan sogukken klimadan sicak havaya getirin ??? geliyormu???? yooook gelemez cünkü isi motorun sicakligindaki su ile ilgili yoksa klima ile ilgili degi

burda yapilan klima eko dügmesi ile kapatma.. yani klimayi ve kompresörü devre disi birakma...yakit tasarufu dur yani nasil olsa klimayi kullanmiyorsaniz klimayi kapatirsiniz..sonra dogaldir kisin derece secimi yaparak sicak havaya ayarlarsiniz yoksa klima sicak hava üfürmüyor..klima bir nevi buzdolabi ölye diyelim..buz dolabinin isitmasini gören oldumu???
söyle diyeyim daha iyi anlasilmasi icin sabah soguk motoru calistirin acin klimayi:( asla sicak vermez...orda sicak hava motorun isinmasi ile kalorifer peteginden gelen havayi dereceye göre ayarlarsiniz ön panelde dereceyi ölcen sensor var ona göre eger 22 dereceye ayarladiniz ise 22 ye gelince hafi soguk ilik hava verir.soguyunca tekrar sicak böylece 22 derece sabit sicakliga kavusurunuz...ön panelde ortada mikrofon gibi kücük yer var onun icinde isi sensoru...iste olay bu yoksa klima arabayi isitiyor demek yalnis fikir...o sensor ayni zamanda klima acilinca ic kabini ne kadar sogutmak isterseniz ordan aracin icini o ayarladiginiz mesela 20 derece o isiya gelene kadar sogutur...dikkat ederseniz otomatik veya iklimli klima aracin ici o sogukluga gelince kisilir isi yükselince yine sogutur...ha klimanin kisin bir yarari var ic cam buz tuttu ise klimayi acip ön cama verriseniz ve cam isaretine getirirseniz disaridan aldigi soguk havanin nemini alarak kuru havayi cama verme ile camin buzunu acar...bunuda burda belirtmis olayim... oda orta dügme cam isitici isareti olan dügmeye basar klimayi soguk ayara getirsiniz autoya basarsiniz..
BILD0901.JPG

Son düzenleme:
burda yapilan klima eko dügmesi ile kapatma.. yani klimayi ve kompresörü devre disi birakma...yakit tasarufu dur yani nasil olsa klimayi kullanmiyorsaniz klimayi kapatirsiniz..sonra dogaldir kisin derece secimi yaparak sicak havaya ayarlarsiniz yoksa klima sicak hava üfürmüyor..klima bir nevi buzdolabi ölye diyelim..buz dolabinin isitmasini gören oldumu???
söyle diyeyim daha iyi anlasilmasi icin sabah soguk motoru calistirin acin klimayi:( asla sicak vermez...orda sicak hava motorun isinmasi ile kalorifer peteginden gelen havayi dereceye göre ayarlarsiniz ön panelde dereceyi ölcen sensor var ona göre eger 22 dereceye ayarladiniz ise 22 ye gelince hafi soguk ilik hava verir.soguyunca tekrar sicak böylece 22 derece sabit sicakliga kavusurunuz...ön panelde ortada mikrofon gibi kücük yer var onun icinde isi sensoru...iste olay bu yoksa klima arabayi isitiyor demek yalnis fikir...o sensor ayni zamanda klima acilinca ic kabini ne kadar sogutmak isterseniz ordan aracin icini o ayarladiginiz mesela 20 derece o isiya gelene kadar sogutur...dikkat ederseniz otomatik veya iklimli klima aracin ici o sogukluga gelince kisilir isi yükselince yine sogutur...ha klimanin kisin bir yarari var ic cam buz tuttu ise klimayi acip ön cama verriseniz ve cam isaretine getirirseniz disaridan aldigi soguk havanin nemini alarak kuru havayi cama verme ile camin buzunu acar...bunuda burda belirtmis olayim... oda orta dügme cam isitici isareti olan dügmeye basar klimayi soguk ayara getirsiniz
BILD0901.JPG

abi aydınlatıcı bilgi için tşk ederim.gerçekten bilmiyordum :o eco düğmesini kullanmazdım artık kullanayım :) o sensör bende war o zaman klima ısıtıyor:)...yani şu sıralar mecburen klima ısıtıyor çünkü bugün anladım kalorifer radyatörü patlamış.bende enayi gibi araba su eksiltiyo deyip geziyorum sol paspasın altı kuru radyatörden musluktan sıkıntı yok diodum.aptal kafam bide sağ paspas ı kadır baksana :( göl olmuş resmen...OPEL TEAM e gittim.pazartesi sabah arabayı bırakayım.direksiyon kutusu yağ kaçağı+kalorifer radyatörü+üst kapak contası+sağ aks keçesi kaçakları yapılacak...

Geri