vectra cd kapı açılmıyor

muammer yaşar

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Selam;
97 vectra cd aracımınm sol arka kapısı bazen kitleyip bazen kitlemiyordu
buğün hiç açılmıyor ne yaptıysam açılmadı mandal hiç tepki vermiyor elle mandalı indirip kaldırabiliyorum ancak kapı açılmıyor sanırım 2.kilitte kaldı.:sorry:yardım rica ediyorum.
saygılarımla..

Muammer o sorun kapının iç menteşelerinin altına bakarsan Kapı elektriksel baglantılarını taşıyan kapı soketinden kaynaklanıyor.
11 Yıl olmuş kapı açıla kapana zamanla içinden kırılmış olabilir.
O soketi sök yada denemek için o soketle oynarken kilitlemeye bas
bak araca çeker muhtemelen.
Yada camdan kapının içine su almış ise o içteki soket ve kablolar oksitlenmiş olabilir.

kapdg3.jpg

Son düzenleme:
Sağol cengiz ilgilendiğin için teşekkkür ederim,bakacağım ancak kapı hiç bir şekilde açılmıyor açabilmem için bir fikrin var mı sanırım çift kilit yaptığım pozisyonda takılı kaldı.
saygılar...

Sağol cengiz ilgilendiğin için teşekkkür ederim,bakacağım ancak kapı hiç bir şekilde açılmıyor açabilmem için bir fikrin var mı sanırım çift kilit yaptığım pozisyonda takılı kaldı.
saygılar...

merkezi kilit motoru kaynamış olabilir; bi kere doğan da başıma gelmişti ; kapı kartonunu söküp; merkezi kilit motorunun vidalarını söküp kapıyı açmıştım ama vectrada eğer donma olduysa motor iç kilidin üzerinde olduğu için kapıyı açmak zor olabilir; belkide tel mekanizmasında bi sorun vardır ,bi yere takılıyordur ve motoru da yakmıştır; bence kapı döşemesini sökmeye çalışın ve kilidi neyin zorladığını araştırın...

merkezi kilit motoru kaynamış olabilir; bi kere doğan da başıma gelmişti ; kapı kartonunu söküp; merkezi kilit motorunun vidalarını söküp kapıyı açmıştım ama vectrada eğer donma olduysa motor iç kilidin üzerinde olduğu için kapıyı açmak zor olabilir; belkide tel mekanizmasında bi sorun vardır ,bi yere takılıyordur ve motoru da yakmıştır; bence kapı döşemesini sökmeye çalışın ve kilidi neyin zorladığını araştırın...

Cengiz kardeşimin dediği gibi olmuş ön kapıyı açınca o kablolar göründü sallayıp açma kapama yapınca açtı şimdi bu kablolar için nasıl bi çözüm üretmek lazım acaba.cengiz kardeşime çok teşekkür ederim.

Sorunu bulduğuna göre halletmesi kolay.
O soketi biraz çevirerek çekip sökebilirsin.
İçine bak su almış yeşermiş bi yer varmı.
eger varsa, açmışken yoksada pinleri temizle.
tak çalışır.

Oksitlenme yok ise Kabloda kırık vardır.
Eli havya tutan birini bul soketi açıp kırık kabloyu lehimlesin.

:alkis:Teşekkürler cengiz:alkis:

işte opelim net kardeşliği. hepiniz var olun. saygılar

aynısı benım eskı arabam olmustu arka sag kapı bır acıp bır acmıyordu en sonunda ıyıce kıtlendı bır daha acılmadı.ımızrde sanayıde 70 ytl yaptılar.

Selam;
97 vectra cd aracımınm sol arka kapısı bazen kitleyip bazen kitlemiyordu
buğün hiç açılmıyor ne yaptıysam açılmadı mandal hiç tepki vermiyor elle mandalı indirip kaldırabiliyorum ancak kapı açılmıyor sanırım 2.kilitte kaldı.:sorry:yardım rica ediyorum.
saygılarımla..

Merkezi kilit motoru bozulmuştur.

Geri