vectra c elegance

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan doktor
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

doktor

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba yeni bir opel kullanıcısıyım arabamı alalı 4 gün oldu 2006 vectra elegance yalnız zannedersem arabanın hız sabıtleme sıstemınde bı sıkıntı var bazan al tuşa basınca devreye gırıyor ancak ust tuştan hızı artırmak ıstedığımde devreden cıkıyor ya da bazan hıc devreye gırmıor sebebı ne olabılır bu aksam kontak sprey aldım ve kolu acmadan aralaardan sıktım ılk once duzeldı gıbı fajkat daha sonra hıc acmadı

Ben de bugün denedim, gaza basarak hızı artırdım, alt tuşa basarak azalttım frene basınca iptal ettim, tam çözemedim yani.

Bu zamanla yaşanılan bir sorun...Araç içindeki rutubettten nemden aralara giren tozlarla resmen toprak olmaya başlıyor..Haliyle devreler arasındaki iletişimi aksatıyor...Kolun içini açıp detaylıca temizlik yaparsanız bir süre randımanlı kullanırsınız (1-2 sene) aynı şeyi ben de yapmıştım...

Hız sabitleme etkinken frene ya da debriyaja basmak hız sabitlemeyi otomatik olarak devreden çıkarır Mert..El gazı dedikleri şey bu işte.. 2 km/sa oynatır..bir de km saatine paralel bir tuş vardır, o da devreden çıkarmak için kullanılır ya da hafızaya alınan hızı çağırır...Çok süper bir özellik :rakir:

üstasım cevabınız içinteşekkurler yalnız bugun dıreksıyonun ust kısmını soktum fakat hız sabıtlame sınyal kolunu cıkaramadım sankı oradakı parçaya sabıt gıbı bunun yontemı nedır acaba

Direksiyon ile hız sabitleme kolunun arasını dolduran lastiği çıkarın oradan kanırtarak devreyi görebilirsiniz..Tabi dikkat edin, kırılma riski de var..

slm

Bende de aracımı yeni aldığımda aynı sorun olmuştu. Bir türlü sistem sağlıklı çalışmıyordu, bir gün bir iş için sanayiye gittiğimde sorun aklıma geldi,ustadan kontak spreyi istedim, kontak spreyi tuşların arasına iyice sıktım ardından basınçlı hava ile temizledim. Bunu bir kaç kez tekrarladım. Yaklaşık dört beş aydır sorunsuz çalışıyor. Kontak spreyin ardından basınçlı hava tabancasıyla hava sıkarsanız tüm pislikler atılıyor sanırım. böylece sistem mükemmel şekilde çalışmaya başlıyor...

Bu zamanla yaşanılan bir sorun...Araç içindeki rutubettten nemden aralara giren tozlarla resmen toprak olmaya başlıyor..Haliyle devreler arasındaki iletişimi aksatıyor...Kolun içini açıp detaylıca temizlik yaparsanız bir süre randımanlı kullanırsınız (1-2 sene) aynı şeyi ben de yapmıştım...

Hız sabitleme etkinken frene ya da debriyaja basmak hız sabitlemeyi otomatik olarak devreden çıkarır Mert..El gazı dedikleri şey bu işte.. 2 km/sa oynatır..bir de km saatine paralel bir tuş vardır, o da devreden çıkarmak için kullanılır ya da hafızaya alınan hızı çağırır...Çok süper bir özellik :rakir:

Alışmak sevmekten daha zor geliyor :D

çözüldü

arkadaşlar k sptay ile sorunumu hallettım az once tekrar sıktım denedım canavar gıbı sımdı tek sorunum elektrıklı perde bugun pandızotu sokmeye ugrastım fakat zannedersem arka yan dırek doşemesınıde sokmek gerekıyor vaktım yoktu uğraşamadım ankarada bunun tamırını yapan arkadaş var mı bılgılendırırsenız sevınırım.

Şunu soylemeden gecemeyecegim toyota avensıs,peugeot 407 ve renault clio kullandım ama opel hem kalıte olarak hemde sağladığı donanım olarak mukemmel ayrıca forumu çok begendım peugeot forum da sıkıntınızı yazarsınız 3 senede anca cevap gelır o da tatmın etmez toyotada ıse sıkıntı olmaz cunku donanım olmadığı ıcın arızalı parçada nadır olur ama opel forumdakı arkadaşlara tesekkur edıyorum cok ılgılıler

Paylaştığınız şeyler gerçekten çok güzel oldu...Özellikle de 2. paragrafı kastederek söylüyorum ki; opel, bir değerli insanı daha kazanmıştır :rolleyes: değerli diyorum çünkü 407-avensis-vectra c ayrımını yapabilen kullanıcılardan her birinin son kararı vectra olur... Ben de tüm model ve markalara nötr olarak gittim pazara, ödenen paraya donanım + kalite + model + ekonomi aldım..Çoğu modelde bunların anca 1-2 tanesi var(dı)...Ayrıca aracınızın elegance olması da çok iyi ;)

Paylaştığınız şeyler gerçekten çok güzel oldu...Özellikle de 2. paragrafı kastederek söylüyorum ki; opel, bir değerli insanı daha kazanmıştır :rolleyes: değerli diyorum çünkü 407-avensis-vectra c ayrımını yapabilen kullanıcılardan her birinin son kararı vectra olur... Ben de tüm model ve markalara nötr olarak gittim pazara, ödenen paraya donanım + kalite + model + ekonomi aldım..Çoğu modelde bunların anca 1-2 tanesi var(dı)...Ayrıca aracınızın elegance olması da çok iyi ;)

Teşekkur ederım ustadım bende sız degerlı arkadaşlarla olmaktan mutluluk duydum elbettekı aracın kalıtelı olması ayrıcalık ancak forum ve sız degerlı arkadaşların olması bence arabadan daha onemlı cok tesekkur ederım

Geri