Vectra B rölanti düşüşü..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan faruxxx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

faruxxx

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
merhaba arkadaslar yaklasık 4-5 ay önce 97 vectra 2.0 aldım aracın ilk aldıgımda rölanti ayarlayıcısı sorunluydu temizledim ama gene duzelmedı bende 90 liraya yan sanayı rolantı ayarlayıcı aldım(topgundu galıba markası) rölanti düzeldi fakat gecenler soyle bır sorun cıktı araca gaz veriyorum 2000-3000 devire cıkıyo gazdan ayagımı cekınce devir saati hızını alamıyo 500-800 e kadar düşüyo normalde araca 900-1000 arası calısıyor bu olay yolda gıderken vites değiştirmek ıcın debriyaja bastıgımda yada bosa alıp gazdan ayagımı cekıncede oluyo hatta cogu kes stop ediyo arac yardımcı olursanız sevinirim..

Geçenlerde tavan lambası açık kalmış ve akü boşalmıştı bu durumdan sonra ortaya çıktı bu olay acaba beyinle alakalı bişey olabilirmi?

Son düzenleme:
Rolanti ayarlayıcısını ve boğazı temizletin eğer değişim gerekirse rolanti ayarlayıcıyı siemens almanızı tavsiye ederim

:good:aynen muammer kardesime katiliyorum,arti yanlis hava emmemesine baktir.

Rolanti ayarlayıcısını ve boğazı temizletin eğer değişim gerekirse rolanti ayarlayıcıyı siemens almanızı tavsiye ederim

muammer bey rölanti ayarlayıcıyı değiştireli daha 2 ay olmadı daha once arızalıydı soktum bogazı ve ayarlayıcıyı temızledım gene arıza devam ettı bende degıstırdım orjınal olmadıgından yapıyo olabılırmı?

muammer bey rölanti ayarlayıcıyı değiştireli daha 2 ay olmadı daha once arızalıydı soktum bogazı ve ayarlayıcıyı temızledım gene arıza devam ettı bende degıstırdım orjınal olmadıgından yapıyo olabılırmı?

Eski Rolanti ayarlayıcınız duruyormu elinizde ve orjinal mi ? eğer duruyorsa ve orj. ise onu bi temizletin onu takın ha birde rolanti ayarlayıcının contasına bakın deforme ise değişsinler.

yanlıs hava emmemesine nasıl bakarız?

Yanlış hava olayına hava filtresinde çıkıp boğaza giden kalın hortumu gözle kontrol ederek bakabilirsiniz lpg li ise araç hortum patlamış veya yırtılmış olabilir oradan hava girişi oluyor olabilir selim abininde dediği gibi hava akışı bozulursa oda rolanti düzensizliğine yol açar.cihaza bağlattığınız zaman arıza çıkacaktır ortaya.
belkide hava debimetresindedir problem tech 2ye bağlatın bence yada op com cihazı olan arkadaşlar var sitede ücretsiz bakarlar yakın olduğunuz bi arkadaş olabilir.

Eski Rolanti ayarlayıcınız duruyormu elinizde ve orjinal mi ? eğer duruyorsa ve orj. ise onu bi temizletin onu takın ha birde rolanti ayarlayıcının contasına bakın deforme ise değişsinler.
rolantı ayarlayıcıyı bıcok kez temızledım ama calısmadıgı ıcın yenısını aldım ayarlayıcıya gore conta kestırdım..

ayarlayıcıyı sıemens mark takmalıısnız.ama önce arkadaşların dediği gibi hava giriş hortumlarına bakın delik varsa oda yapar

Akü bağlantısı kesilirse bir müddet ayarlar sıfırlanabiliyor. Megane aracımda da oldu ama araç kendini bir müddet kullanımdan sonra kalibre ediyor...

Hava alma durumunda da rölanti düşmez, yükselir bildiğim kadarıyla.

Geri