vectra b elektrik arızası. acil

ozkanakman

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
selam arkadaşlar.bugun aracımı çalıştırdım ama aracımın kadranı,sinyalleri,dörtlüleri,dijital kliması,teyibi çalışmıyor. çalışanlar ise merkezi kilit. sunroof, farlar,kısa uzun sis. sigortaya baktım ama ben yanık gibi bişey göremedim.bu çalışmayan yerlerin hepsi bir yeremi bağlı, mahrumiyet bölgesindeyim.yardımcı olabilirmisiniz ona göre şehire inecem. aracım 99 model vectra gt

bence gözden kaçan atmış bir sigorta var.

sigorta tablasındamı o atan sigorta.

sigorta kutusunu direksion altını aç 15 ci sigorta atmış olmalı gözünden kaçmıştır
Kopie%2Bvon%2BIMG_2689.JPG

uzman değilim ama çok büyük ihtimal orada. Benzer bir arıza vectra b aracımda oldu servise gittim elektirikçi arkadaş yenisini taktı düzeldi ama şasi vardı tabi onu giderdikten sonra taktı sigortayı. Hepsini tek tek çek ve ışıklı bir ortamda yada el feneri ile kontrol et teker teker yapki yerleri karışmasın:D

şasi yaptıysa onu halledemeyiz sanırım.yarın bakıyım hepsine teker teker

Özkan bey nickinizde aracınız omega b olarak gördüm ona itinaden cevab verdim özür dilerim sorunlu aracınız vectra b imiş fark etmez sonuçta sigortada sorun bu seferde F22nolu 20A sigorta yanmıştır sorun başka olmaz sanmam bu dörtlüler klima Infotainment-System,yol bilgisayarı ve konsul işiklandırmalarına bağlı

tamam abi sağolasın, yarın gündüz vakti bakıyım buna.teyipte buna bağlıdır demi

selim abinin söylediği sigortayı kontrol edin ve eğer sigortadan değilse sürücü tarafında sol ayağınızın sol yanına denk gelen :) plastik parçayı sökün karşınıza büyük bağlantı soketleri gelecek. onları söküp bakın su kaçmış ve korozyon yapmış olabilir. soketi sökünce iki taraflı olarak diş fırçası yardımıyla balata spreyi yada alkol ile temizleyin ve hava tutun yada 15 dakika bekleyin derim. sonrada soketleri yerine takıp kontrol edin. buraya su girmesinin sebebi ise lpg ses sistemi alarm vs kablo geçişleri için akünün arka tarafından içeri kablo geçirdikleri yer . kabloyu geçirdikten sonra genelde silikon sıkmadan öylece bırakıyorlar. araç yıkatınca yada yağmurda oradan içeri giren suda direk bu soketlere ulaşıyor.

Geri