Vectra B De Lpg Sorunu

tolgahan66

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar benim 97 vectra b aracım da küçük mü büyük mü bilmiyorum ama bi sorunum var Arkadaşlar sabah racımı ilk çalıstırmam da gayet normal çaılsıyor istop edip tekrar çalıstırmayı denedigim de motorun çalısma süresi 4 veya 5 sniye kadar uzun sürüyo acaba lpg sistemim de bi arıza mı var yok sa bu normal mi ?

akü olabılırmı acabaa

şöyle söyleyim sabah ilk marşa basma anı ile arasım çalısıyo hiç sorun yok sorun andan sonra diyelim ki belli bi mesafe yok yaptım ve 3 saat sonra aracımına geri döndü bu sefer marsa bastıgım da araç geç calısıyo artı akü olamaz aküm daha 4 aylık ben bu işi çözemedim ama inş. burda çözcez

Ayni sorun bendede var . sabah ilk calistirdigimda sorun yok ama bir sure sonra durup tekrara calistirdigimda eger gaz vermezsem istop ediyor . ama yurursem bi sorun yok sadece calistirma aninda oluyor. calistirdim ilerledim durdum istop ettim tekrara marsa bastim eger gaz vermezsem kut yine istop ediyor . yardim lutfen
tesekkurler

TURKSEN OGUN DEGILSEN ITAAT ET ( BARBAR )

ben de de aynı problem var ama stop etme problemi yok. Sadece sabah ilk marşı şahane sonrasında motor ısınıp ta stop edip yeniden çalıştırdık mı marş uzuyor. Ben bu konu ile ilgili başlık açmıştım.

Bazı ustalar benzin pompası her zaman aynı güçle çalışmıyor ondan diyorlar bana çok mantıksız geliyor.
Bazıları lpg den diyor ,madem öyle neden sadece bu bizim vectralarda var.
LPG sıralı sistemlerde benzin otomatiği lpg ye geçildiğinde de çalışmaya devam edermiş madem öyle demek ki ondan da bir kayıp olamaz.

Demek istediğim garip bir sorun çözülebilir mi bilmiyorum....

sorun regulatorde.( LPG yı buharlastıran yuvarlak zımbırtı) ıcındekı dıyafram zamanla ozellıgını yıtırıyor. degısırse buyuk ıhtımal sorun kalmaz..

Cumhur abi dediğin olaiblir diyaframlardan biri yırtıldığı zaman motora devamlı sıvı yakıt gidebilir motor çalışmayabilir... ama aklıma gelmişken ısı müşirini kontrol ettirin ...

Cumhur abi dediğin olaiblir diyaframlardan biri yırtıldığı zaman motora devamlı sıvı yakıt gidebilir motor çalışmayabilir... ama aklıma gelmişken ısı müşirini kontrol ettirin ...
:good: evet sıcaklık sensöründen de olabiliyor...oraya baktırın,küçük bir parça..

arkadaslar arabayı stop ettıkten sonra arac tekrar benzınle calısır
bu yuzden arabada az benzın oldugunda pombadan benzın gelmıyor ben cok denedım
en az 1 cızgı ustgunde olacak motor sıcakkekn stop edınce zor calısma oluyor
bırde lambalar yansın arkaadan pomba sesı gelır ondan sonra bır kac kez pompalayıp calıstırın sorun olmadıgını gorurusuunuz
lpg sensoru sadece ısıyı kontor eder ve lpg de ıken devrededır bırde benzınde 30 derece sıcaklıgı buldugunda

arabanın ılk calıstırmada benzınde oldugunu unutmayın bu dedıklerınız lpg de gecerlıdır yazdıklarımı okuyun altta

Geri