Vectra B çekiş kontrol sistemi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mgyenen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mgyenen

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar, vectra b almayı düşünüyorum ,çekiş kontrol sisteminin yararlarını belirtirseniz sevinirim.

bu sistem sayesinde daha güvenli bir sürüş yapabilirsiniz. örnegin arac sert bir viraja süratli girdiğinde kayma riski meydana geldiği taktirde sistem devreye girerek aracın tekerlerine veriilen gücü ayarlıyor ve kayma riskini azaltıyor.

Tekerleklerin patinaja düşmesini engellediği için, patinaj nedeniyle oluşan bütün sorunlar ortadan kalkıyor. Örneğin karda buzda ilk kalkışlarda tekerleğin yola tutunmasını sağlıyor, kış lastikleri de varsa kolay kolay patinaj yaparak gömülüp kalmıyorsunuz.
Birde özellikle otoban seyri sırasında, belirli bir hızla giderken yolun özellikle buzlu bölümlerinde sistem devreye girdiğini ışık yakarak belli ediyor. Normal şartlarda o buzu farketmeniz oldukça zor. Kullanımızını ona göre ayarlıyorsunuz. Dik yokuşlarda kalkış sırasında da gereksiz patinaj yapmanız engelleniyor.

bu sistem sayesinde daha güvenli bir sürüş yapabilirsiniz. örnegin arac sert bir viraja süratli girdiğinde kayma riski meydana geldiği taktirde sistem devreye girerek aracın tekerlerine veriilen gücü ayarlıyor ve kayma riskini azaltıyor.

Malesef bahsettiğiniz sistem ESP, bizim araçlarda yok o sistem.
Çekiş kontrol sistemi sizin gaz pedalına basmanıza göre tekerleklerin patinaja düşmesini engeller. Bunu da motor devrini düşürerek yapar. ESP'de ise türüne göre 4 tekere değişik miktarlarda fren yaptırarak veya buna ek olarak motor devrini de ayarlayarak yapıyor bu işi.

Çekiş kontrol sistemi sizin gaz pedalına basmanıza göre tekerleklerin patinaja düşmesini engeller. Bunu da motor devrini düşürerek yapar. ESP'de ise türüne göre 4 tekere değişik miktarlarda fren yaptırarak veya buna ek olarak motor devrini de ayarlayarak yapıyor bu işi.

ewet çok doğru..:alkis: :good:

benim aracta esp olması lazım. opsiyonel bi özellik o zaman o. kusura bakma karıstırmısım.

frendede çok etkili. sol taraf hafif toprağa girmişken sağ taraf tertemiz asfalttaydı frene bastım araba ufak bi kafa salladıktan sonra hemen tc devreye girdi ve stabil duruş sağladı. acemiydim bide o zamanlar. başka arabada yapsam nolurdu kim bilir

TC sadece patinajı engellyor.

Geri