Vectra b cdx klima sorunu

lechjocker

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaslar 2001 vectra b cdx'e sahibim 3-4 gun once kuzenim askere gidiyordu 5 gibi felan yola ciktim hava bayagi sicakti bende klimayi actim motora fazla yuklenmesin diye'de eco'ya bastim ama pek sogutmuyordu ve birazda sicak geliyordu hararet 80-85 civarlarindaydi ecoyu kapattim super soguttu ama baktim hararet yukseliyor tam 100'e gelince korktum klimayi kapattim hic bole yapmazdi durduk yere oldu sizce sorun gecermi ? Yardimlarinizi bekliyorum.

Bahsettiğiniz şeyler gayet normal. Eco tuşu klimayı kapatır bu arada, vantilatör görevi görür Eco açıkken.

eco normal kalorifer klimayı kapatır.

hararetin 100 görmesi normal değil motor soğutma sistemini gözden geçirmekte fayda var

hararetin 100 görmesi normal değil motor soğutma sistemini gözden geçirmekte fayda var

klimayı ilk açtığınızda motor bölümüne fazladan sıcak hava basmış olursunuz. Özellikle sıcak yaz günlerinde hararetin 100'e doğru tırmanması ve içerisi soğuduktan sonra tekrar 90'lara doğru inmesi gayet normaldir.

bu normal bir durum değil. öncelikle termostatı ve motorun yan tarafında bobinin altındaki iki müşürden alttakini yani hararet müşürünü değiştirmek gerekiyor. çünkü termostat ve bu bahsettiğim müşür zamanla özelliğini kaybediyor. size tavsiyem her ikisini de orjinaliyle değiştirin. sanırım ikisi birden 100 tl civarında olmalı.

vectra aracımı 5 sene kullandım 1.6 motor. son seneme kadar 100 hararet hiç görmedim. son zamanlar şehir içi yaz yada kış klima açık yada kapalı 100 e yaklaşmaya başladı iki kez serviste kontrol ettirdim normal dediler daha sonra araç değiştirdim. dediğin mantıklı olabilir ama fanında ona göre kademeleri var 10-15 derecelik dalgalanmaya müsaade etmez bence:eek:

ECO düğmesi ışığı yanınca klima devre dışı kalır,bu kompresörü devre dışı bırakır ki hem aracın gücünü almaz ve dolayısı ile kullanılmayan klimadan dolayı yakıt sarfiyatı olmasın diye.klima sırf eco düğmesine basınca ışık sönünce devreye girer,ha hararet durumu diyorsanız keşke beklese idiniz tahminim fan devreye girer ondan hemen hararet tekrar düşer idi.fan müşürü ağrızalı olabilir tabii ama dediğim gibi keşke beklese idiniz 103 derecede inecek mi diye,inmezse aklınızda bulunsun bu gibi durumlarda hemen klimayı kapatırsınız iç kabine son ayar sıcak verirsiniz fanıda son ayara getirrsiniz bu harareti düşürür..

Gayet normal bir durum...
88 derecede fan 1 kademede 98 derecede 2 kademede çalışır.(1.kademe derecesi farklı olabilir) Ankara şehir içinde klima acık aracımın sıcaklığı 95 lerde falan oluyor... klima acıkken 1. kademe yetmıyor ancak 98 derece olunca 2. kademe girip sıcaklıgı 95 lere cekiyor.. ama 100 dereceleri geçer ve 2. kademe acmaz ise sorun var demektir.
İstersen bir gün serviste denemesini yapabiliriz.

orjinal de vectra b ler 99 da fan açar gayet normal ben 2 yıldır kullanıyorum 100 bulunca fan devreye girer ve 90 kadar düşer ve tekrar 100 çıkması nadirdir rölantide beklediğinizde çıkar buda normal korkmayın yapıştırın gitsin

Geri