Vectra b 97 gls üst kapak su sızıntısı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan berkay1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

berkay1

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Vectra b 97 gls 2.0 aracımın üst kapağında çok hafif nemlendirecek şekilde su sızıntısının olduğunu farkettim. Sızıntı yapan yerde motor blokunda hafif bir oksitlenme olmuş vaziyette. Elimle kontrol ettiğimde ise ıslaklık vardı. Motor ısınınca bu ıslaklık bazen kuruyor. Şimdi ustalardan ricam üst kapak contasını değiştirmem gereklimi gerekliyse kaça malolur veya radyatör delik tıkayıcı gibi maddeler kullansam bu ufak sızıntıyı önlermi? Görüşleriniz için şimdiden teşekkür eder saygılar sunarım...

silindri kapağı sökülecek conta gevremiş. sökülmüşken sibop lastikleride değişir. yağı filitresi antifirizi bujileri triger setide değişirse çok iyi olur. dediğim şekilde 700 ytl civari bı fıyat tutar

silindri kapağı sökülecek conta gevremiş. sökülmüşken sibop lastikleride değişir. yağı filitresi antifirizi bujileri triger setide değişirse çok iyi olur. dediğim şekilde 700 ytl civari bı fıyat tutar

:good: usta haklı, gözünde arkada kalmaz hem, masraf olur ama...

tıkayıcı önleyebilir ama bu geçici bir çözüm olur; bende de silindir kapak contasında problem var ; ben yazın tıkayıcı koydum; yazdann beri hiç sorun çıkarmadı ,ama bence yakında su eksiltmeye tekrar başlayacak ve bu durumda; musa'nın da dediği gibi; subablastiklerinden tut triger setine kadar değişecek , kapak taşlanacak vs. vs. ; ama ondan sonra problemsiz olacak...

"halilakel" arkadaşım benimde böyle bir çözüme ihtiyacım var. Çünki sızıntı çok az miktarda. Hem bu kadar masrafı yapmak istemiyorum. Aracın triger seti devirdaim yeni değişti sayılır. Tıkayıcı kullansam sizdeki gibi sorun gider zannedersem. Kullandığınız tıkayıcının özelliğini söyleyebilirmisiniz...

benim kullandığım ; toz halinde idi, yaklaşık 50 gr falandı; genleşme kabına döktüm; termostat açtıktan sonra tüm sistemi dolaşıp kaçak olan ufak yerleri tıkıyor;markası da super seal...

Bügün ustama göserdim sorunu. Bunun arabada daha önce antifriz olmadığını antifriz koydurunca kireçlenmenin çözüldüğü ve ondan kaynaklandığını, zamanla keseceğini söyledi. Aynen dediği gibi ben aracı alalı 2 ay kadar oluyor.Aldığımda antifriz yoktu ve ben koydum. Kaçıntıda bundan sonra başladı zannedersem. İnşallah ustamın dediği gibi sızıntı zamanla keser...

Son düzenleme:
Ustalara bişey daha soracam bu konuda. Üs kapağın sıkılması ile bu olay geçebilirmi?

opelin kapagı gevşemez tofaş gibi:) sızıntının kesılecegını sanmıyorum çok zor. conta değişecek

Triger seti devirdaim yeni. Sadece conta değişimi kaça malolur?

Geri