Uzun yola has sönme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yunus65
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

yunus65

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
2005 OPEL ASTRA 1.6 hb ENJOY TWİNPORT ARACIM VAR araç benzinli hiç lpg görmedi eskiden şehir içi dışı her an özellikle 2.viteste tekleme sönme gaz yememe sıkıntısı vardı ustaya gösterdik gaz kelebeği dedi orjinaliile 1500 tl karşılığı değiştirdik.Hakkaten o günden beri yaklaşık 3-4 bin km yaptım tekleme tamamı ile ortadan kalktı.Şehir içi gezdiğimde araç sıfırdan farksız çalışıyor.Geçen 2 saat konvoyla gezdim şehir içinde ve hiç sıkıntı yapmıyor.Ama ne zamanki uzun yola çıkacak olursam hiç ummadığım bir anda aracı boşa alınca veya debriyaja basınca motor sönüyor ve bu uzun yolda da ortalama 100 150 km de tek bir kez oluyor fakat bu durum beni arabaya soğutmaya fazlası ile yetiyor.Araç ekranında cihaza bağlatmadan çıkan hata kodları ECN 13607 17152 30000 30100 30200 30300 30400 31400 42052 111261 130000 157100 161450 sizce ciddi bir sıkıntı var mı servise hiç uğramak istemiyorum soyuyorlar resmen ustaya uğramadan önce sizin tavsiyeleriniz rehber olacaktır.Güzel vaktinizi ayırdığınız için teşekkürler...

2005 OPEL ASTRA 1.6 hb ENJOY TWİNPORT ARACIM VAR araç benzinli hiç lpg görmedi eskiden şehir içi dışı her an özellikle 2.viteste tekleme sönme gaz yememe sıkıntısı vardı ustaya gösterdik gaz kelebeği dedi orjinaliile 1500 tl karşılığı değiştirdik.Hakkaten o günden beri yaklaşık 3-4 bin km yaptım tekleme tamamı ile ortadan kalktı.Şehir içi gezdiğimde araç sıfırdan farksız çalışıyor.Geçen 2 saat konvoyla gezdim şehir içinde ve hiç sıkıntı yapmıyor.Ama ne zamanki uzun yola çıkacak olursam hiç ummadığım bir anda aracı boşa alınca veya debriyaja basınca motor sönüyor ve bu uzun yolda da ortalama 100 150 km de tek bir kez oluyor fakat bu durum beni arabaya soğutmaya fazlası ile yetiyor.Araç ekranında cihaza bağlatmadan çıkan hata kodları ECN 13607 17152 30000 30100 30200 30300 30400 31400 42052 111261 130000 157100 161450 sizce ciddi bir sıkıntı var mı servise hiç uğramak istemiyorum soyuyorlar resmen ustaya uğramadan önce sizin tavsiyeleriniz rehber olacaktır.Güzel vaktinizi ayırdığınız için teşekkürler...

Bir gaz kelebeğine 1500 tl mi , Allah im ya :(... Neyse verdiginiz arıza kodları kronik twinport arızası ve ne boğaz kelebeği değişerek nede usta üflemesi ile geçer . Üst kapak kurumlanmasi ve EGR kanallarında tıkanıklık sorunu var aracınızda .

Ayrıca aracınız aylarca bu forumda anlatmaya çalıştığım subap hasarlanmasinin LpG ye bağlı olmadığının en iyi kanıtı olacak . Aracınız p0171 52 hatası vermiş yani fakir karışım hatası , bunun ilerisi zaten p0300 serisi arızalar almaktır . Bunun da iki sebebi vardır ilk ihtimal ve sizin icin iyi olan üst kapak kurumlanmadir , 2. İhtimal ise uzun sure p0171 hatası ile kullandığınız araçta vsr sonrası olusan subap hasarı , ki aracınızın bosa aldığında stop etmesi kompresyon kaçağına işaret edip , subaplarda bir sorun oldugu izlemi oluşturuyor .

Ben olsam araca ilk olarak kompresyon testi yapardım , sonrasında aşağıdaki linkteki işlemi yaptırır ve p0171 hatasını bertaraf ederdim.

http://sukru52.blogspot.com/p/z16xep-tekleme-cozumu.html?m=1

Yukarıdaki linkteki işlemden sonra üst kapak kurumlanma icin ya kapak acacaksınız yada Carbon clean ile temizlik yaptırmak .

Neyse gecmis olsun,

teşekkürler ustam önerilerin için ama sanırım şu manifold ile ilgili işlemi benim yapabilmem çok zor arabamda motor bölümünden gelen rahatsız edici bir ses vardı 2 hafta önce sevdiğim bir ustaya gittim manifold dan olduğunu söylemişti ona uğrayacam o güzelce bir temizliğini de yapsın kompresyon testini de unutmam inşallah yapabilir aynı usta ve sence bu işlemler toplam ne kadar maliyet yükü getirir en azından gaz kelebeğin de ki gibi fazla ücret ödemeyeyim cevap için tekrar teşekkürler

Geri