Uzaktan Kumanda İle Marş. (fikir istiyorum)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan marikan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

marikan

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
evet arkadaşlar durum şöle. dükkan komşumuz bi abimiz eski model dizel renault espace aracına uzaktan kumanda ile çalıştırabildiği bi sistem kurdu. Amacı kış günlerinde aracın içinde soğukta aracın ısınmasını beklememek...

Normal sıcaklıklarda hiç bi sorun yok araç gayet güzel çalışıyo.

Ama soğuk havalarda aracı çalıştırmak için bir miktar gaz vermek gerekiyo..

yani kumandaya bastığında araç bi miktar gaz verecek. ama bunu sdc bizim ayarladığımız belirli bi sıcaklığın altında yapacak...

gaz verecek mekanizmayı az çok oluşturduk sayılır. elektrikli antenin motor kısmından gaz halatını çekecek şekilde mekanizma ayarlamaya çalışıyoruz...

bu konuda bize yardımcı olabilecek teknik fikirlere ihtiyacımız var.

sanırım sistemi anlatabildim...

her türlü fikre açığız

imkanım olsa gelip fikir verebilirdim ama iş güç malesef. fotoğraflar olsa belki.

abi bizim ısuzu kamyonun stop motoru dedikleri bi parçası war.traktörlerde filan stop etmek için bi kol çekilir belki görmüşündür.ordaki elle çekme işini motor kendisi yapıyor mesafesi kısa 1 yada 2 cm bi mesafede tel yardımıyla çalışıyo.gaza bağlama olayınıda pedalın üst noktasından bi şekil uydurulabilir.ancak bu kadar kurgulayabildim.aklınıza yatarsa "ısuzu stop motoru" diyerek çıkmacılarda aramanızı tavsiye ederim.

mustafa gaz felan istemez tek marşta son derece sogukta bile çalısır. stop etmemesi gerek. ama gaz istiyorsa baska sorun var

sizin bide vectrada start düğmesi vardı o da güzeldi. Kumandadan nasıl yaptınız ? Hatta o zaman bunun tartışması olmuştu, fikir çıkmamıştı... Gazla ilgili fikrim maalesef yok ,ama gaz yedirmenin gerekmemesi lazım astramm'a katılıyorum o konuda.

boş zaman ve imkan olsa komple uzaktan kumandalı bile yapılır o araba :) balkondan sürersin ( tavanına kamera takıp :D )

evet arkadaşlar durum şöle. dükkan komşumuz bi abimiz eski model dizel renault espace aracına uzaktan kumanda ile çalıştırabildiği bi sistem kurdu. Amacı kış günlerinde aracın içinde soğukta aracın ısınmasını beklememek...

Normal sıcaklıklarda hiç bi sorun yok araç gayet güzel çalışıyo.

Ama soğuk havalarda aracı çalıştırmak için bir miktar gaz vermek gerekiyo..

yani kumandaya bastığında araç bi miktar gaz verecek. ama bunu sdc bizim ayarladığımız belirli bi sıcaklığın altında yapacak...

gaz verecek mekanizmayı az çok oluşturduk sayılır. elektrikli antenin motor kısmından gaz halatını çekecek şekilde mekanizma ayarlamaya çalışıyoruz...

bu konuda bize yardımcı olabilecek teknik fikirlere ihtiyacımız var.

sanırım sistemi anlatabildim...

her türlü fikre açığız
şimdi sekonder hava üfleme pompası çalışıyorsa araçta opel için tabii tek marşta çalışır ve gaza basmaya gerek kalmaz aynı zaman da tech2 varsa elinizde rölenti ayarını biraz yükseltin

Turkiyede daha onceleri duymustum, adam viteste unutmus arabayi ,sabah evinin camindan araci calistirmis ,arac ondeki insaata girmis, vitesde iken calismasa iyi olur:)))

abi bizim ısuzu kamyonun stop motoru dedikleri bi parçası war.traktörlerde filan stop etmek için bi kol çekilir belki görmüşündür.ordaki elle çekme işini motor kendisi yapıyor mesafesi kısa 1 yada 2 cm bi mesafede tel yardımıyla çalışıyo.gaza bağlama olayınıda pedalın üst noktasından bi şekil uydurulabilir.ancak bu kadar kurgulayabildim.aklınıza yatarsa "ısuzu stop motoru" diyerek çıkmacılarda aramanızı tavsiye ederim.
dediğin parçayı hiç görmedim. gaz halatını çekme olayı hemen hemen tamam gibi. ama kafamıza yatan daha güzel bişe olursa daha iyi olur. teşekkürler fikrin için...

mustafa gaz felan istemez tek marşta son derece sogukta bile çalısır. stop etmemesi gerek. ama gaz istiyorsa baska sorun var
sorunu bilmem musa ama malesef bi miktar gaz vermek istiyo

sizin bide vectrada start düğmesi vardı o da güzeldi. Kumandadan nasıl yaptınız ? Hatta o zaman bunun tartışması olmuştu, fikir çıkmamıştı... Gazla ilgili fikrim maalesef yok ,ama gaz yedirmenin gerekmemesi lazım astramm'a katılıyorum o konuda.
evet hiç bi fikir çıkmamıştı o konuda hatta bazı arkadaşlar gereksiz bişe demişti. ama ferrari 599 GTB de aynı sistem var. önce kontağı anahtarla açıyosun. sonra start butonu ile çalıştırıyosun. biz yapınca gereksiz oldu işte:(

şimdi sekonder hava üfleme pompası çalışıyorsa araçta opel için tabii tek marşta çalışır ve gaza basmaya gerek kalmaz aynı zaman da tech2 varsa elinizde rölenti ayarını biraz yükseltin

araç opel değil. keşke olsa. eski kasa dizel renault espace.

0711071146055163xy8.jpg

araç bunun aynısı

Son düzenleme:
benim bildiğim espace'dada ilk çalıştırmalarda otomatik jikle var. bu durumda senin uğraşmana gerek yokki.

Geri