Merhabalar, bir süre önce 2006 model 1.9CDTI Vectra arabamı satmıştım, alan kişi ile yakın arkadaşım uğraşmıştı, arabayı 5-6 saat oradan oraya dolaştırıp her yere gösterdikten sonra iş yerime gelip klima kontrol tuşu çalışmıyor diyerek de 500 liralık bir fiyat kırma işlemi gerçekleştirmişti, kendisine " sıfır araba almıyosun, 9 yıldır trafikte olan arabada kusursuzluk arama, son fiyat budur" diyerek kestirip atmıştım. Sanayide son kez klimacıya arabayı gösterip, arabayı kabullenmiş ve annemle birlikte notere gidip devir işlemini yapmışlardı. Kendisine kışlık lastikleri de kargoyla yollamamdan itibaren yaklaşık 1 ay zaman geçti, bugün annemi arayıp sizi dava edeceğim, bana kusurlu satış yaptınız diye bağrınmış. Servise gidip 4500 liralık masraf çıktı, masrafı sizinle paylaşacağız yoksa dava edicem falan diyerek sallamış.
Bildiğim kadarıyla noterde imzalanan sözleşmede feragatname içerikli maddeler var, arabayı bu haliyle kabul ettiğine dair şeyler...1 ay kullandıktan sonra bana bozuk araba sattınız diye böğürmesini de benden bir kuruş para alamayacağına dair bir başka işaret olarak algılıyorum.
Satmadan önce şanzıman beyin onarımı, Hava debimetre değişimi, DPF temizliği gibi işlemler yaptırıp tertemiz roket gibi çalışır halde teslim ettim, ve arabanın satışının yapıldığı gün, bu işlemlerin yapıldığı servisi arayıp bilgi edinmesi, yanımızda tramere şasi numarasını gönderip bundan da haberdar olması gibi şeyleri ekleyince, arabayı iyice araştırarak aldığını çıkaracak bulgularımız da var.
Bu konu hakkında fikri düşüncesi olan herkesten yorum bekliyorum. Özellikle [MENTION=18022]Fætih[/MENTION] sen bu işlerden anlarsın, fikrini bekliyorum.
Bildiğim kadarıyla noterde imzalanan sözleşmede feragatname içerikli maddeler var, arabayı bu haliyle kabul ettiğine dair şeyler...1 ay kullandıktan sonra bana bozuk araba sattınız diye böğürmesini de benden bir kuruş para alamayacağına dair bir başka işaret olarak algılıyorum.
Satmadan önce şanzıman beyin onarımı, Hava debimetre değişimi, DPF temizliği gibi işlemler yaptırıp tertemiz roket gibi çalışır halde teslim ettim, ve arabanın satışının yapıldığı gün, bu işlemlerin yapıldığı servisi arayıp bilgi edinmesi, yanımızda tramere şasi numarasını gönderip bundan da haberdar olması gibi şeyleri ekleyince, arabayı iyice araştırarak aldığını çıkaracak bulgularımız da var.
Bu konu hakkında fikri düşüncesi olan herkesten yorum bekliyorum. Özellikle [MENTION=18022]Fætih[/MENTION] sen bu işlerden anlarsın, fikrini bekliyorum.