Türkiye'nin niye otomobil firması yok..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan AksngR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
sazanı unutmayın..

İMZA-SAZAN-ETOX-ŞAMİL :D nedense seri üretim yok olsada %100 yerli olmaz.

imzayı araba firması olarak bile görmüyorum o yüzden onu çıkartırsan diğerleri zaten süper car etox şamil sazanı şimdi gördüm süper carlar sri üretilmez siparş aldıkça yada her yıl belli bir sayıda üretilir.. misal lamborgini ferrari yıllık belli bir sayıları vardır 200-300 araç onu geçmezler asla.. bazı firmalarda sadece sipariş üstüne üretir seri üretim yapmaz bu dediğim süper carlar için geçerli çünkü adamlar seri üretim yapsa kimse ha deyince 500 bin dolara araba alamaz..

yerliye gelince %100 ü geç kendi motorumuzu yapsak bu zaten en büyük arge dir diğer kısmı yerli olmasada olur.. önemli değil.. onlar çünkü zor anlarda tahtadan bile imal edilir ama motor teknolojin yoksa istediğin karasori kaporta iç döşemelerini kendin üret motoru yabancıdan alıyorsan en ufak bir savaş yada ambargo altında o araçların elinde kalır..

Ne yalan söylim, ucu birilerine biz yaptık şeklinde bir reklam üretmediği sürece bizim bu hayallerimiz suya düşmekten öte geçmeyecek.Çünkü ülkemiz tamamen gücü olanların gösteriş merakı hergün daha da geriye gitmeye başladı.

Bir de az önce bir makale okurken aklıma geldi.

Bir ülkenin gelişmişliği sanayisinden belli olur.Bu dünya hiç bir zaman değişmeyecek bir gerçektir.Bizde ise sanayileşmenin önü fazlasıyla kapatılmış ve hazır sanayi kuruluşları bağıra bağıra ve özellikle de hükümetin umursamazlığı ile teker teker çökmüştür.

Geri