Turbo Sorunu...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tolga950
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tolga950

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşalr merhaba 2006 corsa cdtı aracımda turbom arıza yaptı ve değiştirmek zorunda kaldım.Turbo sorunu yaşayan arkadaşlarımız var mı başka?

arkadaşım geçmiş olsun ... hayrola turbo dağıldımı yoksa motora fazla koyarak turboya fazla yağmı gönderildi...turbo tamircileri var aracınız garantiden çıktıysa DEnizli de sanayi sitesinde bir uğrayın turbo tamiratı yapan yerler olması gerek...saygılar...

turbo yağlama yaptı arkadaşım fazla yağ katılmış olduğundan olabilir mi?_ ben hep zorladığım için olduğunu düşünüyordum.egsozdan gelen bembeyaz sis gibi bi duman çıkmaya başladı ve motordaki yağı emdi.tamir işine girmedim tekrar aynı sorunu yaşamak istemediğim için.değiştirmek daha mantıklı gibi geldi

turbo değişti hee
kaca cıktı?

bende de oldu değiştirmen daha mantıklı çünki şimdi intercooleri,varsa katalitik konvertörü de temizletmen gerekecek zaten turbo tamiratı zor hatta pek faydalı değil revizyonlu turbo alma sakın ucuz diye bana serviste 4500 ytl dediler mitsubishi marka turboya ben dışarıdan 800 ytl ye aldım

800 e turboyu aldık 100 de işçilik tuttu 900 toplam fiyat normalmi?

cok iyi

Arkadaşalr merhaba 2006 corsa cdtı aracımda turbom arıza yaptı ve değiştirmek zorunda kaldım.Turbo sorunu yaşayan arkadaşlarımız var mı başka?

Çalıştığım tıp merkezinin servis arabasının turbosu ıslık çalıyordu değiştirdik kurtulduk.

bakım yaptırdığınız yerde fazla yağ koyulmuş olabilir turbo yağ çekmiş olabilir...turbo mili zaten yağlanır ama fazla aşıntılardan dolayı mil yatağına fazla yağ almıştır sonrasını tahmin edebiliyorum egsozdan bembeyaz duman:S zaten şimdiki turbolar 120.000 ila 150.000 devirle dönerler... aşıntılardan dolayı fazla yağ gelmiş belli egsozdan beyaz duman atmış turbo yağ çekmiş...arkadaşlar size önerim dizel araca örneğin motor 1.6 motor mesela 4.5 litre motor yağı koymanız lazım diyelim siz hiç bir zaman tam koydurmayın yağını fazla koyarsanız turbonuzun yağ çekme olasılığı olacağından turboyu curtlatırsanız dikkatli olun derim.. turbo dizel araca herzaman bir miktar eksik yağ koyun fazlası zarar motora...

Çalıştığım tıp merkezinin servis arabasının turbosu ıslık çalıyordu değiştirdik kurtulduk.

Eyüp abi sesin yapmasının sebebi türbin yada kompresör kanatçıkların dağılmasından ibarettir yani... istavroz dağılmış derler ... tamiratı var diye biliyorum...turbolar pahalıdır o yüzden turbo dizel araçlar biraz nazlıdırlar...saygılar...

Geri