turbo için bikaç soru

dewilking08

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
ark.lar turbo benzinli aracımda 6000 ve üstü devirlerde bir miktar performans kaybı yaşıyorum.bu üst devirlerdeki kaybı chip ve yazılım haricinde herhangi bir parçayla kazanca çewirebilir miyiz.intercooler ve turbo timer takmamı çoğu insan tavsiye ediyor.bunlar takmak kaça mal olur(galiba turbo timer 120euro civarındaydı)(sanırım garantiyi iptal eden bi parça)bilgileri paylaşırsanız güzel olur.tşk...

Turbotimer la 6000 üstü devirin ne alakası var ki ??? ve intercooler da vardır senin arabada hem turbo hem süperşarj olacak da intercooler olmayacak :) bizim cdtilerde wardı galiba intercooler önden bakınca sol altta (ya da sağ altta :)) görmştüm

intercooler ve turbo timer ayrı.6000dewir üstünü temizleyebilmek için bi yöntem var mı anlamında sormuştum.sanırım yanlış anlaşıldım:):)

turbo timer ise şunun için.dizel motorlar normal şartlarda benzinlilerden uzun ömürlü.turbo ile birlikte yine de rahatlıkla 200bini devirecek seviyede ama benzinli turbo ile birleşince o kadar ömürlü olmayabilir.araçta komp yok sadece turbo var ve motor gücü 75hp'den 122hp'ye çıkmış durumda.sonuçta turboşarj ve birtakım motor iyileştirmeleri ile yüzde 75 kadar güç alınmış durumda.yüksek bi güç uzun dönem arabası için(gerçi turbonun kaç bar basınçla çalıştığını bilmiyorum)intercooler ise golf gt'lerde yokken 122hp tsi(tfsi) motorda olacağın sanmam.hatta konusu geçiyordu gtler de intercooler yok taktırmak mantıklı olur mu die.yeterli soğuk hava için intercooler, turbo ömrü için turbo timer düşünüyorum(bu sefer de çok mu uzun tuttum acaba:):p)

Geri