turbo değişikliği konusunda yardım

ergin.kilic

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
s.a arkadaşlar arabam 1.3 cdti 70 beygir bı araba bunun dış görunusune baya bı para harcıyarak güzel bişey yapmaya çalıştık... Şimdiki sorunum ise arbaayı biraz daha iyi yürütmek hep dekorda geze geze bi süreden sonra insan sıkılıyo malum birazda yürüsün araba istiyo sizce ne yapabilir mesela hangi aracın turbosunu takabilir veya kendi turbosuyla nasıl oynasak faydalı olur yardıcı olursanız sevinirim onumuzdekı hafta başlıcam mesela ben ne yapcağımı az cok biliyorm ama sızınde onerılerını dınlemek ısterım...

s.a arkadaşlar arabam 1.3 cdti 70 beygir bı araba bunun dış görunusune baya bı para harcıyarak güzel bişey yapmaya çalıştık... Şimdiki sorunum ise arbaayı biraz daha iyi yürütmek hep dekorda geze geze bi süreden sonra insan sıkılıyo malum birazda yürüsün araba istiyo sizce ne yapabilir mesela hangi aracın turbosunu takabilir veya kendi turbosuyla nasıl oynasak faydalı olur yardıcı olursanız sevinirim onumuzdekı hafta başlıcam mesela ben ne yapcağımı az cok biliyorm ama sızınde onerılerını dınlemek ısterım...
yapılacak ılk asama 1.5 clıo emme pervanesı takıp basıncıda bıraz yukseltmek..

extreme olaya girmeden +40 hp civarı ile gayet stabil olabilir, şahsi reçetem;

Kutu İçi Hava Filtresi
Downpipe
Komple Egzoz
Intercooler
Turbo2 nin dediği gibi Hybrid Turbo
Spor Debriyaj Set
Güel bir yazılım.

değişik bi yöndem ilk defa duydum tşkler pekı bu bize ne gibi bi verim vercek ?
çok basit olarak erken dolacak, downpipe ve egzoz ile egzoz tarafı da zorlanmayacak ve güç kaybı yaşanmayacak.

Ama egzozu çok fazla rahatlatmak torku düşürmezmi yanlışım varsa düzeltin

GT-I8150 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Ama egzozu çok fazla rahatlatmak torku düşürmezmi yanlışım varsa düzeltin

GT-I8150 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Backpressure olayı dediğiniz lakin değişecek turbo palleri ile egzoz diğer taraftan sıkışacak :)

kafam cok karıstı vala herkez bişey dio değişik yöntem sölüyo :D anlamdım nasıl olcak :rakir:

en basit işlem,yanı malıyet ve zaman olarak soyluyorum,daha buyuk olan .5 clıo emme pervanesı uygulamak ,ve basıncı bıraz artırmak,bu ıslem yaklasık 10 beygır artı güç sağlar..diğer ıslemlere gelınce emrenın dedıklerı tam kapsamlı işlemler,tam tesekküllü olarak yazmıs..bütçe ve aractan beklentı meselesı tabiiki..

ben bı ustayla görustum turbonun cıkıslarını buyutucez içindeki emme pervanesini değiştircez bide yazılım yaptık mı dıo 120 beygır bende sasırdım alalala dedım bakalım yapıp görcez :D

Geri