Turbo Arızası

Güven Yeniçeri

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Herkese selamlar,

2007 model astra h enjoy sp 1.3 easytronic aracım yaklaşık 1 aydır tekliyordu, şöyleki hızlanma da düşüklük, 3 viteste giderken gaza basınca arıza ışığını yakıp gaza boşuna basıyormuşum gibiydi, otomatikten manuele alınca devam edebiliyordum ama işten güçten fırsat bulup servise de götüremiyordum, neyse dün istemeyerek de olsa yetkili servise götürdüm, gerçi 6 ay önce yetkili servise gidip aracımın yağını filtrelerini değiştirmiştim, garanti den çıkar yada görürler diye düşünmüştüm ama birşey demediler, yolumun da üstünde olduğu için yetkili servise bir baktırayım dedim, aracı test sürüşüne çıkardılar, döndüklerinde turboyu almıyor turboya geçerken arıza veriyor dediler, yazılımları güncelleyelim düzelmezse bizde kalması lazım dediler, yazılımlaı güncellediler yeniden teste çıktılar ama düzelmediğini söylediler, bu konu hakkında bilgisi olanlardan düşüncelerini bekliyorum, filtreleri değiştirdiğim için yetkiliye bırakırsam illaki anlarlar zaten 30.000 bakımı da gelmişti, opel garage ankaraya götürsem maliyet ne olur siz ne dersiniz yetkili mi garage mı hangisine götüreyim... bir de dün direksiyonu çevirirken çıt çıt sesleri gelmeye başladı nedendir ?

anlamadığım bu turboya geçerken kelimesi nasıl oluyor turbo zaten her daim devrede değilmiki :S araç 30.000 km de kolay kolay turboya bişşi olacağını sanmıyorum karışık bi durum ... çıt çıt sesleride direksiyon kovan milindeki civatadan yapabilir ön takımıda kontrol ettirin...

anlamadığım bu turboya geçerken kelimesi nasıl oluyor turbo zaten her daim devrede değilmiki :S araç 30.000 km de kolay kolay turboya bişşi olacağını sanmıyorum karışık bi durum ... çıt çıt sesleride direksiyon kovan milindeki civatadan yapabilir ön takımıda kontrol ettirin...

evet turbo her daim calısıyor ama düşük devirlerde bi işe yaramıyor..
güç kaybı oluyor..
hatta turbolag dedilen şeyde bu olsa gerek:)

düşük devirdede çalışıyor ancak egsoz gazı yeterli miktarda trübini doldurmadığından turbo çok düşük devirde dönüyor bazen milin hafif eğriliğinden dolayı hiç dönmüyor ...

Yorumlarınız için teşekkürler ama yetkili servisin bana dediği o, turboyu almıyor dediler, ne yapsam bilmiyorum özel e gitsemmm yetkili ye mi, yetkili servise de arabayı veriyorsun seni yanına bile sokmuyorlar gerçi hiç anlamam ama neyse yine de ilginiz için teşekkürler

Yorumlarınız için teşekkürler ama yetkili servisin bana dediği o, turboyu almıyor dediler, ne yapsam bilmiyorum özel e gitsemmm yetkili ye mi, yetkili servise de arabayı veriyorsun seni yanına bile sokmuyorlar gerçi hiç anlamam ama neyse yine de ilginiz için teşekkürler
bence opel garage götür Hakan baksın derim en azından güvenilir ve tanıdık biri o size fikir verir aynı sorunlar bizim aracımızda da vardı 3.viteste ne kadar basarsanız basın arac gıtmıyordu sonuç turbo pervane mili kırılmış,turbo değişti ve düzeldi ihmal etmeden götürüp baktırın çünki şu anda sanırım sizin aracın intercoolerine yağ dolmuştur ve daha da kötüsü katalitik konvertöre de gidip orayı da tıkamıştır inşallah bu sorunlar çıkmaz bizdeki hadisede bunlarla karşılaşmıştık

Tavsiyelerine çok teşekkür ederim C.C.

Geri