turbo arızalımıdır acaba

hasanustun

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
1.3 astra classıc 3 eassytronıc aracım var. daha oncekı aracımda 1.3 astra manueldı.eskı aracımda arac turboyu acınca bana o gucu hıssettırıyordu.ama eassytronıcte sankı turbo verımsız gıbı.spor surus modu ınanılmaz bır ıtıcı guc. ama spor surus modunu kapatınca 2000 devırde turbonun çıssss sesını de cok duymuyorum.arac bıraz gurultulu calısıyor ondan mı acaba dıyorum ama gucu de hıssedemıyorum.aracın gurultusu kullanıldıkca yanı km yaptıkca azalırmı.henuz 340 km de arac.bu turbo ısını de servıse aynen bu sekılde anlatsam ne yapabılırler acaba.
not: konuyu opel sohbetlerımız kısmına acmıtım ama yanlıs yer oldugunu dusundugum ıcın buraya actım.konuyu ordan kaldırabılıyorsam kaldırayım

Kardeş turbo arizasi olsa turbo yağ kaçirir balans yaptiysa ambulans gibi ses çikar seninki sensör arizasi olabilir tahminim araç garantide (340km)yazmişin sorun garanti kapsaminda hallolacaktir geçmiş olsun

peki sıfır bır aracta bu sorunun olabılmesı ıhtımalı nedır kı.ben sımdı servıse gıtsem turbonun calısıp calısmadıgını cıhazla anlayabılırlermı. aracta herhenagı bır arıza kodu ya arıza lambası yok cunku

Turbo Üflüyor olabilirmi ? yani hattında bi kaçak varsa basınç yeterli seviyeye ulaşmadığından yeterli güç veremez, ama siz Sport modunda gücü veriyor diyorsunuz, belkide Easytronic in özelliği budur.

En basit anlamanın yolu kaputu kaldırın aarabayı calıstırıp turbo borusuna bakın 2000 devırde sısme yapıyorsa calısıyordur , bırde yagınızı kontrol edin bu cok onemlı turbo ıcın.. Niteliğini kaybetmiş yağ turboya can vermez ..

dun konuyu actıktan sonra ozellıkle test ettım.arac 200 devırde degıl de 300 devırde ılerı dogru atılıyor.yanı 2000 de dolması gereken turbo 3000 de doluyor sankı

icin rahat olmasi icin servise git para ödemezsin ;)
1700 de devreye girmesi lazim..

Geri