triger

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan emrekaya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

emrekaya

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
forumda bazı kardeşlerimizin triger setini zamanında değiştirmediği için çok büyük sıkıntılar çektiklerini okuyoruz.
arabayı ikinci el olarak sekiz ay önce aldım 99 model astra araba şuanda 95 bin km de, altığımda 85 bin km idi. alırken sormayıda unuttuk triger setinin değişip değişmediğini.

şimdi ben triger setini nezaman değiştireceğimi veya ne zaman değiştiğini nasıl anlarım. arabayı aldığım elemana ulaşamıyorum. teşekkür ederim

Öncelikle bu konu ile ilgili arama moturundan arama yapar isen aydınlatıcı bilgilere sahip olabilirsin.

Kısaca sana bir fikir vereyim, triger setleri belli bir ömrü olan araç parçalarındandır. Bu set her 60.000 km.'de veya 4 yılda bir değiştirilmesinde büyük fayda vardır. Zamanında değiştirilme işlemi yapılmadığında araç motorunda maliyetli zararlara neden olabilir. Aldığın araç hemen hemen 100.000'e gelmiş bugüne kadar hiç değiştirilmedi ise mutlaka acil bir şekilde değiştir. Ancak bu kadar km.'den veya 9 yıldan buyana değiştirilmemiş olduğunu zannetmiyorum. Zamanında değiştirildi ise şu an 20.000 km.daha yolu var, ancak sen işini hiç şansa ve en ufak bir kuşkuya yer bırakma.

Ayrıca, trigeri öyle göz kararı veya el kararı şu kadar daha idare eder diyenlere pek bakma. Bu tür ürünler öyle bakınca veya dokununca sana tam bir bilgi vermez.

Mutlu ve keyifli sürüşler dilerim...

Bilginize,

Forum Kuralları
Madde 10 - Yeni bir başlık açmadan önce, forum sayfasının üst kısmında yer alan “Arama” düğmesine basarak eski konularda o başlığın olup olmadığı taranmalı, eğer açılması düşünülen başlık bulunulmadı ise, yeni başlık açılmalıdır. Bu konuda tekrar tekrar aynı hatayı yapan kullanıcı uyarılacaktır...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri