Selam opelciler... Dizel motorlar daha yüksek torklu ve bu nedenle özellikle düşük devirlerde daha güçlü deniyor ama ben bu farkı bir türlü göremiyorum yada böyle birşey yok. Yokuş tırmanırken yada yüksek vitesle devirlenirken turbo devreye girmezse hızlanma tam bir işkence oluyor.140.000'de olmasına ve ustalar artık pek genç olmadığını söylemelerine rağmen motorumda ekstra bir problem olduğunu sanmıyorum 45 lt'lik depoyla 700-750 km yol yapabiliyor, egsozuyla arka tarafı insafsızca boyamıyor ve en azından turbo açınca ön tarafta bir motor olduğunu hissettiriyor. Hadi benim araba 67 bg ( 2000 Corsa B 1.5 TD) en verimli dizel motorlardan olan Volkswagen Passat 1.9 TDI' da kullandım alt devirlerde tam bir işkence sürekli yüksek devirleri göstermeyince bir yere gidemiyorsunuz. Heleki benim corsa turbo 3000 dd. civarında açılana kadar sanki arkamda başka bir arabayı çekiyormuş hissi veriyor 900 kilo ağırlığa bu kadar hantallıkta fazla değilmi 65 bg'lik 1.2 benzinliyle hemen hemen hiç farkı yok. Birde teknik olarak beygir gücü ve tork arasındaki farkı bilen arkadaşlar görüş bildirirlerse sevinirim...
Son düzenleme: