Termostat problemi ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ok1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ok1

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaslar arabamda anlayamadigim bir hararet problemi olmaya basladi dik yokuslari cikarken hararet yavas yavas tìmaniyor 97-98 e kadar geliyor 1-2 kmlik rampalarda . Merak ettigim termostattan olabilecegimi ? Motor zorlanmadigi zaman devir daim olmaksizin kendi sicakligini koruyabilirmi ? Cunku rolantide hararetim 88-90 arasi . Duz yolda 90-91 . Termostat tam kapali kalsa rolantidede hararet yaparmi ? Yada termostatin az acilmasi gibi bir sorunu olabilirmi . Bu iki sorunun cevabini bilen varsa yardimci olursa cok sevinirim .

rolanti 88, düz yolda 91 ise sıkışınca 97 olması gayet normal.

Fakat rampa uzunluguna gore artmaya dda devam ediyor . Ustelik zorlamiyorum bile 80-90 ile cikiyorum .

Fakat rampa uzunluguna gore artmaya dda devam ediyor . Ustelik zorlamiyorum bile 80-90 ile cikiyorum .

Fanın tüm kademeleri çalışıyor değil mi? Kontrol ettirmenizde fayda var.

Termistatta sorun olma ihtimali yokmudur peki ?

eğer aracınız otomatikse ve siz sakin sakin rampa çıkıyorsanız hararet yapar...birde rampa çıkarken gazlayın bakalım hararet yapacak mı? banada ilginç geliyor ama kullandığım üçüncü v6 sakin çıkarsan hararet ibresi yükselir v6 motor yüksek devirleri sever bunu unutmayın...

Yuksek cikinca daha hizli yukselmeye basliyor . Zaten duz yolda bile sikistirinca yukselmeye basliyo ve duran bi yukselme degil arttikca artiyor . Merak ettigim termostat kapali kaldida kendi kendinemi sogumaya calisiyo su . Yada yarim flnmi kapali kaldi .

benim aracım da aynı sizinki gibi ..dik rampalarda 98 e kadar çıkıyor ....ben normal olarak biliyordum ..acaba normal değilmi..termostad tan olduğunu sanmıyorum .çünkü ben yeni değiştirmiştim

eğer termostat 98'lik ise, bence gayet normal o derecelere çıkması. benim bildiğim kadarıyla tabi.

termostatın içini sök dene;

Ama muhetemelen radyatörün soğutmuyordur;

Kesinlikle ORJİNAL i değiştir

;

Daha önce yan sanayii radyatör takıldıysa ondan dolayı olma ihtimali yüksektir.

Geri