- Katılım
- 17 Haz 2008
- Mesajlar
- 1,953
- Tepkime puanı
- 4
- Puanları
- 38
- Yaş
- 35
tavuğumuzu yoğurtla sosluyoruz üstünü kapatıyoruz etrafını bol ateşli şekilde 45dk -60dk pişiriyoruz
Yaplılışı :önce tuzluyorsunuz dilediğiniz kadar isteğe bağlı olarakta baharat ta atabilirsiniz sonra yoğurdu güzelcemek hertarafına sürüyorsunuz...tenekeyi koycağımız toprak zemini ayarlıyoruz küçük bi çukur açıyoruz sonrada çatallı bi ağaç dalını yere dikiyoruz bu ağaç dalına tavuğu otutturuyoruz sonra üstünü kapatıyoruz.
Hava almasın diye yanlarını toprakla kapatıyoruz(çamurla sıvayanlarda var) üstüne taş vb ağırlık yapsın hava almasın diye koyuyoruz gelelim ateşe;etrafını odunlarla çeviriyoruz kızılderili hesabı
yakmaya başlıyoruz...ateşi devamlı alevli tutcaz odun eklicez ısı vermesi ve heryerinin kızarması için bir de kısa sürede pişmesi için 45-60 dk...sonra tenekeyi yavaşca tutup kaldırıyoruz nar gibi kızarması lazım EĞER KIZARMAMIŞSA TEKRAR KAPATIP 15 DK falan daha aynı şekilde ateşi yakıyoruz sonrada afiyetle yiyoruz :sulanma: sonuçta aşağıdaki gibidir
afiyet olsun
Yaplılışı :önce tuzluyorsunuz dilediğiniz kadar isteğe bağlı olarakta baharat ta atabilirsiniz sonra yoğurdu güzelcemek hertarafına sürüyorsunuz...tenekeyi koycağımız toprak zemini ayarlıyoruz küçük bi çukur açıyoruz sonrada çatallı bi ağaç dalını yere dikiyoruz bu ağaç dalına tavuğu otutturuyoruz sonra üstünü kapatıyoruz.
Hava almasın diye yanlarını toprakla kapatıyoruz(çamurla sıvayanlarda var) üstüne taş vb ağırlık yapsın hava almasın diye koyuyoruz gelelim ateşe;etrafını odunlarla çeviriyoruz kızılderili hesabı


Ekli dosyalar
Son düzenleme: