tecrube ettridi ama..! ibretlik

mustafasadık

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
6 ay önce Astra 2006 Enjoy cdti bir araba aldım,

Almadan Önce sanayide opel servisine
sonra yetkli opel servisine aracı gösterdim.. neyse boya cila dedier bişey olmaz dedik aldık kazası yok dediler. hernyese kafamıza yattı aldık. tabi aşadakilerin oldugunu bilmiyoruz neden çünkü daha önce opel astra aracım olmadı. olacak diyede bi şart yok değilmi. satan adamda ilanı var yazılı şunlar şunlar var şeklinde.. herşey berlitilmiş..

neyse 6 aydır biniyorum temiz binerim kullanırım. dün sanayide başka bir opel servisi buldugumdan oraya gidiyorum. yağ değişimi için gittim. adam bana motor ışıgı yanmıyor demesinmi? ben başta bişey anlamadım meğersem kontağı açınca motor ışıgı yanması gerekiyormuş, araca cihaz bağladılar orada açık gözüküyor
adam kötü senaryo ama beyin arızalı olabilir diyor..
adam bu senlik değil daha önce düzeltilmeye çalışımış diyor ben o an şarşırıyorum. şaşırıp kalıyorum

adam ikinci şoku söylüyor. araç 130 binde gözüküyor ama bilgisayarda 165000 de gözüküyor nasıl olur diyorum düşürmüşler diyor.
aldıgım adam ilanda ve bana verirlen ESP var diye belirtri bu ustaya soruyorum esp Yok diyor. olsa mekanızması bak şurada olur diyor ben tabiki donup kalıyorum

bunu ben aracı alırken iki tane servis nasıl oluyorda görmüyor onu anlamıyorum
araçta ESP var diye aldım ESP yokmuş..

bağaj ışığı yanmıyor birde ona bakarmısın. tabiki usta yarım saat uğraşıyor sonuç öncedende yapılmaya çalşılmış diyor cim modülü arızalıymış

bu nedir hocam satan adamamı yazıklar olsun diyeyim yoksa bakan adamlarmı bu işi savsaklıyor diyeyim.

burada ben görevimi yaptım, almadan 2-3 ustaya gösterdim ve bunlar opel ustası
bu kul hakkıdır kardeşim başka bir şey değil...

şimdi ne yapacagımı bilmiyorum.

Hocam öncelikle gecmiş olsun

Expertiz raporları duruyorsa o firmalara gidin durumu anlatın şikayetci olacağınızı belirtin

Ayrıca sahibinden ilanının kopyası falan duruyorsa eski satıcıya ulasın aracı yaptığınz masraflarıyla almasını söyleyin almazsa, dava acın km düşürülmüs diye

ALLAH yardımcınız olsun

Hocam öncelikle gecmiş olsun

Expertiz raporları duruyorsa o firmalara gidin durumu anlatın şikayetci olacağınızı belirtin

Ayrıca sahibinden ilanının kopyası falan duruyorsa eski satıcıya ulasın aracı yaptığınz masraflarıyla almasını söyleyin almazsa, dava acın km düşürülmüs diye

ALLAH yardımcınız olsun

ilanın kopyaları bilgisayarımda var..
kontrol için şimdi inceledim km 125.000 de orjinaldir diye yazmış. ayrıca ESP var yazmış

Servis expertiz raporu vermedi yasak diye, elimde expertiz raporu yok

Valla ben artık bu konuda hiç üzülmüyorum. Bu forumlar bu amaçla kuruldu.
Almadan önce iyi bir araştırma yapmak gerekirdi. ESP var yazınca var olmuyor. Aracınız düz vites ve dizel'se esp olması mucizedir.
Düz vites enjoy olarak belki Türkiye'de sadece benim aracımda vardır.

Kendi aracımı satmak için ilan açtım her gün arayan vardı. Artık vazgeçecek noktaya geldim. O kadar farklı tipler arıyor ki. Hatta çok bilen birisi bana gösterge panelini değiştirmişsimiz bu yüzden almıyorum demişti.
Ama ben kendisine gidelim serviste bakalım motor beynindeki km muayene bakım km bakabilirsiniz ama adam aracımı almadı.

Türkiye'de
Usta dediğin aracın kaportasına bakar, Motora sesine bakar anlamak için. Al abi bu aracı der geçer. Yani bu işlem 10-15 dakika sürer.

Yetkili servisteki kişi ustadan biraz daha inceler elinde boya ölçen alet biraz daha bakar. Sonra bakılması gereken klasik yerlere bakar.

km'nin düşürüldüğünü nasıl anladı sizin en son ustanız?

geçen bende servise gittim bişey için.obd 2 soketi nedir adam onu bilmiyor.bilmiyor dediğim adam opelin firmanın servisinde çalışan biri.özel servis flnda değil

km'nin düşürüldüğünü nasıl anladı sizin en son ustanız?

aracn vites kolunun altından bir cihaz bağladı, onuda bilgisayara bağladı, proğramla araçtaki bilgileri çekti, orada km karşsında yazıyordu kendim gördüm.

Valla ben artık bu konuda hiç üzülmüyorum. Bu forumlar bu amaçla kuruldu.
Almadan önce iyi bir araştırma yapmak gerekirdi. ESP var yazınca var olmuyor. Aracınız düz vites ve dizel'se esp olması mucizedir.
Düz vites enjoy olarak belki Türkiye'de sadece benim aracımda vardır.

Kendi aracımı satmak için ilan açtım her gün arayan vardı. Artık vazgeçecek noktaya geldim. O kadar farklı tipler arıyor ki. Hatta çok bilen birisi bana gösterge panelini değiştirmişsimiz bu yüzden almıyorum demişti.
Ama ben kendisine gidelim serviste bakalım motor beynindeki km muayene bakım km bakabilirsiniz ama adam aracımı almadı.

Türkiye'de
Usta dediğin aracın kaportasına bakar, Motora sesine bakar anlamak için. Al abi bu aracı der geçer. Yani bu işlem 10-15 dakika sürer.

Yetkili servisteki kişi ustadan biraz daha inceler elinde boya ölçen alet biraz daha bakar. Sonra bakılması gereken klasik yerlere bakar.

tamam ESP yi geçtik. hocam haklsın bu arabada esp var yazıyor varmıdır diye bi srou sormadık.. sorsam yok deseler inanın almazdım, olmadıgı için değil adam olmayan birşeyi varmış gibi gösterdiği için almazdım.

göstergede neler yanmalı bilmemek ihmalkarlıkmı. ben şimdi bi mercedese binsem kontagı çevirdiğimde ekranada ne yanıp ytanmadıgını bilebilmyim. bilemem tabiki neden çunki hiç mercedese binmedim almadım..

tamam ESP yi geçtik. hocam haklsın bu arabada esp var yazıyor varmıdır diye bi srou sormadık.. sorsam yok deseler inanın almazdım, olmadıgı için değil adam olmayan birşeyi varmış gibi gösterdiği için almazdım.

göstergede neler yanmalı bilmemek ihmalkarlıkmı. ben şimdi bi mercedese binsem kontagı çevirdiğimde ekranada ne yanıp ytanmadıgını bilebilmyim. bilemem tabiki neden çunki hiç mercedese binmedim almadım..

İnanın göstergede olan led'ler araçta olacak anlamına da gelmiyor. Çok basit ledleri açmak. Hatta sizin gibi bir mağdur biliyorum. Aynı şekilde esp var denmiş sadece esp ledi yanıyordu.

Geri