tc

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan vectra9
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

vectra9

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar din otobanda giderken vites değiştirirken tc lambam yandı ve sönmedi düğmesine bastım yine sönmedi sonra müsait bir yerde stop edip tekrar çalıştırdım söndü sizce neden olabilir

biyok demek ki

benim bildigim kadriyla tc devreye girince lambsi yanior ve sönmüor tekrar stop edipde calistirinca sönüyor yani bir problem yok merak etmeyin forumda ayrintili bilgi vardi isterseniz bi arayin

tekerlekler bir şekilde patinaja düşerse TC devreye girer, motor devri düşürülür ve bu sırada TC ışığı yanar söner gösterge panelinde. kalıcı olarka yanık kalmıyor.
Bazen lastik havaları arasında fark vb. sebeplerle devamlı yanık kalabiliyor TC ışığı, ışık kalıcı olarak yanıyorken anti patinaj sistemi devre dışıdır.

tansugurler´isimli üyeden Alıntı
Tracking Control (TC) Nedir

tc düğmesi anti patinaj sistemi yani düğmeği bastığında göstergede TC işareti yanar o zaman devre dışı kalır ışık sönük iken sistem devrededir. Yani Aracın Patinaj Çekmesini Önler. Sistem nasıl çalışır örnek olarak açıklarsak, sol teker asfalt da sağ teker ise çamurda gidiyor ve sağ tekerin hızı sol teker göre daha yavaş olduğu durumda abs devir sensörleri sağ ve sol tekerlerin dönüş hızlarını aynı sabit duruma alır ve aracın kaymasını ve savrulması önler. Yani İki tekerleğe de eşit güç vererek tekerleklerin boşa drönmesini engeller...

alinti

teşekkürler

Geri