Aracımdaki iç ışıklandırma sisteminin yetersiz olduğunu düşündüm.Malum GL modellerde arkada tavan lambaları mevcut değil.Bende led yapmaya karar verdim.
Malzemeler
- Havya
- lehim_pasta
- led ampül
- direnç
- delikli tabla
- sabır
- özveri
-manevi destek
(ev halkı çok yalvardı sökme yapma etme diye)
1.Aşama: Tutacakları söküyoruz.matkap (havya ile de olabilir) yardımı ile düzgün şekilde ledin kafası gececek büyüklükte delikler açıyoruz.
ön den ve arkadan görünümleri. arkadan bariz belli oluyor kolayca ince bi ölçüm yapmadan delikleri açabilirsiniz.Hazır sökmüşken bi de suyun altına tutuyum dedim.
2.Aşama: ledlerin delikli platforma takılması
bu arada dirençlerle bağlanma şeklinin resimlerini çekmeyi unutmuşum.
ufacık test:
3.Aşama: kablo tesisatının çekilmesi:tesisitı çekerken pek zamanım yoktu aceleye geldi detaylı foto koyamadım.bu ledlere ceyranı dikiz aynasının üstündeki tavan lambasından paralel çekerek aldım.biraz amatör işi olduğunu bilmeme rağmen
Sonuç:
İlk yaptığım led çalışmaları yaklaşık 2 sene önce çok acemice oldu en kısa zamanda düzelteceğim.
tavan aydınlatması (24 adet led)
plaka aydınlatması (12 adet led)
Malzemeler
- Havya
- lehim_pasta
- led ampül
- direnç
- delikli tabla
- sabır
- özveri
-manevi destek

1.Aşama: Tutacakları söküyoruz.matkap (havya ile de olabilir) yardımı ile düzgün şekilde ledin kafası gececek büyüklükte delikler açıyoruz.

ön den ve arkadan görünümleri. arkadan bariz belli oluyor kolayca ince bi ölçüm yapmadan delikleri açabilirsiniz.Hazır sökmüşken bi de suyun altına tutuyum dedim.

2.Aşama: ledlerin delikli platforma takılması

bu arada dirençlerle bağlanma şeklinin resimlerini çekmeyi unutmuşum.

ufacık test:

3.Aşama: kablo tesisatının çekilmesi:tesisitı çekerken pek zamanım yoktu aceleye geldi detaylı foto koyamadım.bu ledlere ceyranı dikiz aynasının üstündeki tavan lambasından paralel çekerek aldım.biraz amatör işi olduğunu bilmeme rağmen

Sonuç:

İlk yaptığım led çalışmaları yaklaşık 2 sene önce çok acemice oldu en kısa zamanda düzelteceğim.

tavan aydınlatması (24 adet led)

plaka aydınlatması (12 adet led)