Şüpheli Paketler İçin Uzaktan Müdahale Manipülatörü

burock2000

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Bu da başka bir tasarım-üretim çalışması arkadaşlar. 10 kg'a kadar 20 cm genişliğe kadar paketleri 3 m uzaktan tutup güvenli alana götürebiliyorsunuz. Tabi bir de balistik kalkanı var bunun. Askerde komutanların arge çalışması için verdikleri bir emre istinaden doğu illerinde kullanılması üzere tasarlayıp yaptım. IDEF-2007 fuarında Türk Silahlı Kuvvetleri standında sergilenmiş ve büyük beğeni görmüştür :) Şu an adını hatırlayamadığım bir ülke de talip olmuştu, henüz satışta değil diye cevap vermiştim :D

Tamamen benim tasarımım ve askerliğimi yaptığım fabrikanın üretimi. İmalattaki ustalarımın da büyük emeği var.

Bunu taşıyacak delikanlıyı da veriyor musun yanında?....:) :)

Bunu taşıyacak delikanlıyı da veriyor musun yanında?....:) :)

ben taşıyorum ya işte resimde :D alet toplam 4 kg zaten, o sarı boru kompozit. esas ağırlık ucu, uçtaki robotik el 2.2 kg. gerisi birşey değil. arkada da bataryalar ağırlığı dengeliyor. omuz askısı ile gayet rahat tutuluyor yani.

paket sarsılınca patlarsa nolcak

kendi çalışman bile olsa böyle askeri malzemeleri yayınlamasan iyi olur bence

paket sarsılınca patlarsa nolcak

kendi çalışman bile olsa böyle askeri malzemeleri yayınlamasan iyi olur bence

o detayların hepsi düşünüldü ve kalkan arkasından kullanılıyor. kol görünsün diye bu şekilde foto çekildi. bu proje gizli değil. fuarda sergilendi. dünya alem gördü.

şimdi paket eğer insanların içinde yada otomobil yanında falansa kullanılıyor. müdahale edilecek alana götürülüyor sadece. kalkanı da balistik kurşun geçirmez. tabi standartları var.

o detayların hepsi düşünüldü ve kalkan arkasından kullanılıyor. kol görünsün diye bu şekilde foto çekildi. bu proje gizli değil. fuarda sergilendi. dünya alem gördü.

şimdi paket eğer insanların içinde yada otomobil yanında falansa kullanılıyor. müdahale edilecek alana götürülüyor sadece. kalkanı da balistik kurşun geçirmez. tabi standartları var.

peki paket ya harekete duyarlı bir bombaysa?

yav tamam güzel de kullanılan bir alet bu. yani gereksinimleri ben belirlemedim. bana gelen şartnameye uygun ürün tasarladım o kadar. harekete duyarlıllık, bomba imha uzmanı için de risk. bunda en azından kalkan arkasındasın. parça tesirinin sana tesiri az, yine kıyafet giyiilyor.

en iyi çözüm bomba imha robotudur. paletli, merdiven çıkan falan. ondan da yaptım ama yarım kaldı o proje. onda insan gitmez uzaktan kumandalı robotla imha edersin patlamadan. öyle fünyeyle patlatma falan da yoktur. düzenek etkisiz hale gelir. tabi o işi yapan aletler başka. ben sadece işin mekaniği, mekanizmasıyla ilgileniyorum.

Abi ne uğraşıyosun, öyle bi paket gördün kıllandın mı?

Hemen uzayacaksın oradan....Hepsi bu...:) :) :)

en iyi çözüm bomba imha robotudur. paletli, merdiven çıkan falan. ondan da yaptım ama yarım kaldı o proje. onda insan gitmez uzaktan kumandalı robotla imha edersin patlamadan. öyle fünyeyle patlatma falan da yoktur. düzenek etkisiz hale gelir. tabi o işi yapan aletler başka. ben sadece işin mekaniği, mekanizmasıyla ilgileniyorum

bu dediğin süper bişi işte yaa...resmen güccük bi tank kolları filanda var :D

59679.jpg

Son düzenleme:
Bende Uçak-Helikopter yapıyorum ne hava atıyosun ki....:) :) :)

Geri