su eksiltmesi hararet

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ufuk 1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ufuk 1

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar aracım vectra b 2000 model dizel 151000de son zaman larda aşırı su eksiltiyor herhangi bir kacak yok termostatda acıyor bugün servise götürdüm fanın 1, kademesi calışmıyor dediler manuel olarak 3, kademeyi calıştırdılar ama yine pek düşmedi hararet aracı bırakmamı söylediler.önce devir daime sonrada contaya bakacaklarmış ikikez yolda birden kırmızı cizgiye cıktı hararet.tşk

Termostad geç açıyo ya da tam açmıyo olabilir. En hassas bölüm orası soğutma sisteminde ....

Aynı sorunu ben de yaşadım, akünün ön tarafına gelen bir bölgede radyatör rezistansı denen bir parça var o değişince dertlerim bitti.

su sorunu bende de var.devir dayımı ve hararet müşürünü değiştirdiler hatta devirdayımı ikinci defa değiştirdiler garantiden değiştiriyoz dediler.ama sorun halen çözülmedi.halen eksiltiyor.araçta antifriz yok devamlı su eksiltiyor diyekoymadım.hararet leilgili problemse engelleye bilirmiki acep bilen varmı ?

su sorunu bende de var.devir dayımı ve hararet müşürünü değiştirdiler hatta devirdayımı ikinci defa değiştirdiler garantiden değiştiriyoz dediler.ama sorun halen çözülmedi.halen eksiltiyor.araçta antifriz yok devamlı su eksiltiyor diyekoymadım.hararet leilgili problemse engelleye bilirmiki acep bilen varmı ?
Yedek su deposunda veya kapağında kaçak olabilir. Yedek su deposunun kapağı iyice sıkı olsun. Fanın devreye girip girmediğini takip edin. Termostatı kontrol ettirin. Bütün soğutma sistemi sağlamsa kalorifer tertibatında kaçak olabilir. Hortumlardaki eskime, kelepçelerdeki gevşeklik iyice kontrol edilmeli.

aracin hararet yapiyorsa yag seviyesine dikkat et...yagin rengine....dikkat öyle kullanma...madem su eksiltiyor ve hararet yükseliyor olasilik yaga su karisiyor..

hararatte aşırı bi yükseklik olmuyor.arabaçalışıp normal hararet normal sevyeye geliyor sonra ışıkta felan durduğumda 100 felan oluyor ve gene 85 e felan düşüyor.acaba 100 e felan çıktığında birazcık eksiltiyor olabilirmi.onun dışında su kaçağı felan görünmüyor zaten müşür ve devirdayım deişti.yağdada bi eksiklik olmuyor.bu güne kadar sadece 2 defa yağ eksilme uyarısı aldım bilgisayarda onun haricinde yağ eksilmiyor 235000 km olmasına rağmen.

Geri