ss klima motoru

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Alperen38
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Alperen38

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
s.a
klimayı açtığım zaman bir ses gelio servise gtrdm klima motoru dediler patlar dediler tamir şansı yokmuş birazda pahalıymış ama gaza basınca kesiliyo başına böyle bi olay gelen varmı

klima kompresöründen bahsediyorsunuz sanırım .. da neyi varki bu kadar tamir şansı hiç olmadan patlarmış anlamadım....?

Evet özkancım tam senin konuların ilaç gibisin valla arkadaşı ayınlatırsan bizde öğreniriz kendine iyi bak selamlar

Patladiginida yeni duydum Kompresörün.
Ön Tamponun üstünde (Motor kapagini actigin zaman) Klimaya ne kadar
Gaz girecegini gösteren yapismis bir kagit parcasi vardir.
Yanlis hatirlamiyorsam 470 gr olmasi gerek.
Sen ,sana tavsiyem iyi bir klimayica gidip bunu 470 den 400 indrimen.

Astra H, Merivalardada cok oluyor bu sorun, klima gazi azaltilirsa sorun büyük bir ihtimalle cözülmüs olabilir.

Patladiginida yeni duydum Kompresörün.
Ön Tamponun üstünde (Motor kapagini actigin zaman) Klimaya ne kadar
Gaz girecegini gösteren yapismis bir kagit parcasi vardir.
Yanlis hatirlamiyorsam 470 gr olmasi gerek.
Sen ,sana tavsiyem iyi bir klimayica gidip bunu 470 den 400 indrimen.

Astra H, Merivalardada cok oluyor bu sorun, klima gazi azaltilirsa sorun büyük bir ihtimalle cözülmüs olabilir.
doğrudur...yeni klima bakımı falan yapıldı mı aracınıza... orjinal halindeyse pek bundan kaynaklanacağını zannetmiyorum ama bakım yapılıp gaz yenilemesi olduysa arkadaşın dediği gibi yazılı olan deger kompresörün kuvvatini aşacak bir basınca neden oluyor kompresörde ara ara devreden cıkarak korumaya alıyor kendini...kapagı acınca kayısın baglı oldugu klima kompresorunun uc kısmında bazen donup bazen duran bir yuvarlak kasnak var klima kompresorunun calıştıgını da ona bakarak anlayabilirsin... eger bir durup bir devreye giriyorsa yapacagın sey tahliye valfinden bir miktar gazı almak olacak... aynı kaloriferin havasını alıp su gelene kadar beklemek gibi...inşallah budur da bu kadar seyi bosa yazmamış olurum... nerden biliyon dersen bana da oldu ama bakımdan sonra oldu...

İnciroğlu banada egrde arıza varken parça değişecek kesin yoksa olmaz dedi ben sanayide hallettim o parcayı sımdıde sorun yok servisin sözüne kulak asma hemserım sanayıde tanıdıgın yer varsa hallettır.

klima kompresörü nasıl patlarmış yaww sallamış biraz gazına baktır önce

Benimde klima kopresörüyle ilgili benzeri sorun var 4 / 5 ustaya servis dahil kime gösterdiysem tamiri mümkün değil bozulana kadar devam diyorlar. bazılarıda klima çalışırken kompresör kilitlenirse yolda kalırsın dedilerki sonu kilitlenme olacakmış.

valla gazı fazla dediler biraz boşalttılar ama yine de var bakalım bi klimacı bulayımda ona gideyim birde teşekkür ederim yardımlarınız ve fikirleriniz için

bi kere klima kompresörünün patlama şansı yok size kim demişse destekli sallamış hee patlar ama neresi patlar işte sorunun cevabı klima kompresörü değil Ayrıştırıcı / Kurutucu/ Toplayıcı (kısaca depo) sistemdeki fazla basınçlı gazı basınç müşiri ve genleşme valfi ölçerek eğer sistemdeki gaz belli bir barın basıncın üstündeyse ya klimayı devreden çıkarır yada depo dediğimiz freon şişesindeki özel yapıdan dolayı özel durumlar için üretilmiş bi civata tarzı bi parça vardır üzerinde o patlar ve gaz bozulur sadece freon şişesi değişir...sisteme gaz felan basıldıysa fazla gaz da varsa klima devreye girip çıkabilr gazı bi ölçtürün ayrıca gaz olayı tamamsa manyetik kavramayı( klima kompresörün üzerindeki parça ) kontrol ettirin kasnağı dağılmış olablir ayrıca anlamadığım nokta size patlar kelimesini kullanan ve aracınıza bakan kişi stajyer yada işe yeni başlayan birisimiydi acaba merak ettim nasıl servis orası... bence bi özel servise uğrayın adam gibi kontrol ettsinler.. Ayrıca Orhan abi teşekkür ederim.... saygılar..

Geri