Sönmeyen Sis lambası

odabasalparslan

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Herkese iyi akşamlar.Arkadaşlar az önce evin önüne arabamı bıraktığımda sis lambasının yandığını farkettim.Bildiğiniz gibi sis lambası kontak anahtarı + parklara bağlı.Ne yaptıysam söndüremedim. En sonunda sigorta kutusundan sigortasını bulup çıkardım.Lamba söndü ama aklıma takıldı.Birkaç usta farklı sebepler söyledi.
Kimisi şase olabilir dedi, kimisi de rölesi arızalıdır dedi. Hatta ustanın biri de sis lambasının rölesi mi olurmuş dedi :) Peki ya sizce?

Bi yerde kısa devreden olabilir. Aracı yakın zamanda yıkadınız mı yada yağmur yağdı mı

Başıma geldi, rolesi takılı kalmıştır. Söktüğünüz siyah kutu roledir zaten, aynısından yanında da vardır, arkalar için. Yerine takın düzelir.

Bi yerde kısa devreden olabilir. Aracı yakın zamanda yıkadınız mı yada yağmur yağdı mı

Aslında kısa devre en mantıklı seçenek gibi bence de.Çünkü; nerede su birikintisi görsem hızlı geçiyorum :) daha sonra da bu sorun çıkıyor.Hatta kornanın sesi bile gitmiş durumda oluyor :) Eğer sudan ise nasıl bir şey yapacaz acaba? Sonuçta suyun değmemesi gibi bir ihtimal yok...

Aslında kısa devre en mantıklı seçenek gibi bence de.Çünkü; nerede su birikintisi görsem hızlı geçiyorum :) daha sonra da bu sorun çıkıyor.Hatta kornanın sesi bile gitmiş durumda oluyor :) Eğer sudan ise nasıl bir şey yapacaz acaba? Sonuçta suyun değmemesi gibi bir ihtimal yok...

Su olamaz! Suyun gireceği yerler bellidir. Farı veya kontağı kapadığınız da iç sigorta panelinden role tetiği kesilir, sis söner. Oraya da su giremez, girse de evlere şenlik olur :) Anca role takılı kalırsa olur, onu sökmüşsünüz, yerine takın devam edin.

O sis rölesi yüzünden ben eski aracımın yeni aküsünü değişmiştim. Vatandaş geceleri şase yapıp aküyü sömürmüş üstelik belirti ışık felan yok. O kemirgen röle dikkat edilmezse adamı yolda bırakır.

Sisleri parklara paralel çektiğin için sönmüyordur bence

su konusunda eski aracımda başıma gelmişti ondan yazıyorum bunu..

ne zaman arabayı yıkasam arka sisler acık kalıyordu : ) kendi kendine..tabi akü kutup başlarını söküyordum sabaha kadar, kuruyunca geciyordu .. sonra sokete su değince bu olay başımıza geliyormuş .. sadece tecrübem bu belki işinize yarar..

not: araç citroendi

Başıma geldi, rolesi takılı kalmıştır. Söktüğünüz siyah kutu roledir zaten, aynısından yanında da vardır, arkalar için. Yerine takın düzelir.
Yok kardeş ben role sökmedim.Sigorta kutusunu açıp 12 nolu girişteki sis lambası sigortasını söktüm.Sabah deneme fırsatım olmadı ama daha önce de bunu yaptım ve bir gün sonra tekrar taktığımda sıkıntı olmamıştı.Role hangisi ki acep?

Sisleri parklara paralel çektiğin için sönmüyordur bence

Nasıl yani? Ben öyle bişey yapmadım vallaa :)

Role:
40-son.png

Sigorta panelinde iki tane yan yana. Numarası ezberimde değil.

Geri