soğuk havalarda yeni çalışan motor yüksek devirde kullanılır mı?

servislere para lazım

merhaba arkadaşlar. şöyle bi sorum var. 0 derece yada daha soğuklarda motoru çalıştırdıktan sonra birinci viteste 15-20 saniye 6000 devirde kullanmak zarar verirmi. niye kullanıyorsun ki diyeceksiniz motor ısınsında sıcak hava gelsin diye.

eğer zarar verirse ne tür zararlar verebilir araca??

Tabii ki çok zararlı. zararlarını saymaya gerek yok.
selamlar..

aracı çalıştırdıktan sonra yüksek devirlere çıkmak motor sağlığı açısından oldukça zararlı. hatta ben birşey daha ekleyeyim. yüksek devire çıkmak için aracın motorunun ısınması yetmez,yağında ısınması gerekir. bende peugeot 205 varken motor hemen ısınıyordu.ama yağ daha geç ısınıyordu.kadrandan bakıyordum.

hava sıcaklığı eksi derecelerde bile olsa mercedesin 94yılından sonraki ürettiği motorlar için mercedes teknik şefinin açıklaması : araçlarımızda motor soğukken marşa bastıktan sonra tam performansla yüksek devirde sürebilirsiniz,motorlarımıza güveniyoruz diyordu. çok ilgincime gitti.açıkçası biraz fazla iddalı söz(araba dergisinde okumuştum)

kesınlıkle cok zararlı 1.viteste 6000 devir ne demek...alp kardesımızın dedıgı gıbı motoru kucaklar gıdersın...:D:D

Motor soğukken yüksek devirle sürmek hiç iyi bir şey değil.Opelin kendi kitapçığında da aracı çalıştırdıktan sonra 1.viteste normal devirde sürebilirsiniz diyor yani beklemeye gerek yok.Ama beklenirse tabii daha iyi olur.1-2 dk lık bekleme aracın motorunun yağlanmasını arttırır,harekete hazır hale getirir.Ben arabayı çalıştırınca 2 dk. beklerim.Hatta arabayı çalıştırınca dikkat ediyorum yol bilgisayarına yakıt tüketimi 4 lt / 100 km gösteriyor.Saniyeler geçtikçe düşüyor bu.2 dk sonunda 1 lt / 100 km olunca zaten aracın motoru da iyice ısındığını belli ediyor.O zaman arabayı kaldırıyorum.

tabi ki cok zararli mesela bir ornek vereyim bir insan kisin sabah erken kalktiginda hemen kosmaya ciksin nasil olur acaba...

merhaba arkadaşlar. şöyle bi sorum var. 0 derece yada daha soğuklarda motoru çalıştırdıktan sonra birinci viteste 15-20 saniye 6000 devirde kullanmak zarar verirmi. niye kullanıyorsun ki diyeceksiniz motor ısınsında sıcak hava gelsin diye.

eğer zarar verirse ne tür zararlar verebilir araca??

Bunu yapmak istediğine eminmisin arabaya biraz vicdansızlık olmazmı?:(

Geri