soğuk havalarda yeni çalışan motor yüksek devirde kullanılır mı?

ogretmen82

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
merhaba arkadaşlar. şöyle bi sorum var. 0 derece yada daha soğuklarda motoru çalıştırdıktan sonra birinci viteste 15-20 saniye 6000 devirde kullanmak zarar verirmi. niye kullanıyorsun ki diyeceksiniz motor ısınsında sıcak hava gelsin diye.

eğer zarar verirse ne tür zararlar verebilir araca??

arkadasım bu zararlı bırsey
o devıre cıkmak soguk motorda saglıklı olmaz
yola devam ederek sıcaklıgıda sabıtleyebılırsınız uzun sure olmadan
ama termostat yada baska bır sorun varsa bılemıyorum normal sartlarda ısınır zaten .......

Yakinda Motoru Kucaklar gidersiniz :D

soguk motorda yağlama daha tam olarak baslamadıgından sürtünme ve aşınma fazladır. yüksek devir daha çok aşınma demektir. yaniiiii silindir genişletebilirsin. pistonlar zarar görür falan filan ...

kullanım kılavuzunda yerinde beklemeden hemen hareket edip düşük devirlerde motoru ısıtın diyor
böyle diyorsa vardır bir hikmeti 2.dk kabanınla oturursun motor ısınınca bir kırmızı ışıkta çıkartırsın ;)

vectra larin monifolt çatlama nedeni işte bu

soguk motorda yağlama daha tam olarak baslamadıgından sürtünme ve aşınma fazladır. yüksek devir daha çok aşınma demektir. yaniiiii silindir genişletebilirsin. pistonlar zarar görür falan filan ...

cevap gayet anlaşılır ve yeterli bence:good:

Opel'de bu yok sanırım daha doğrusu ben denemeye cesaret edemedim.Çoğu markada arabanın motoru ideal sıcaklığa gelene kadar devir kesici düşer.BMW lerde göstergedeki kırmızı bölge değişir felan yani kesinlikle yüksek devirli kullanım yapılmamalı normal bir şekilde sürülmeli motor ne zaman ısındı o zaman tam gaz:)

kullanım kılavuzunda yerinde beklemeden hemen hareket edip düşük devirlerde motoru ısıtın diyor
böyle diyorsa vardır bir hikmeti 2.dk kabanınla oturursun motor ısınınca bir kırmızı ışıkta çıkartırsın ;)

Kardeş tam anlayamadım. Yani araç çalıştıktan sonra hemen hareket etmek daha mı iyi oluyormuş. Ben en az üç dört dakka rolantide çalıştırrım. Açıklarsan sevinirim.

evet arkadasım opelde duusuk devırle calıstırıp devam edebılırsın rolantıde beklemene gerek yok
arkadas 6000 devırde arabayı ısıtmaya calısıyor elbette zararları kacınılmaz

Geri