Sitemizdeki dil ve yazım yanlışları

kaderaniz

Kayıtlı Kullanıcı
07-Antalya
Uzun zamandır böyle bir başlık açmayı düşünüyordum. Kısmet bu zamanaymış. :)

Öncelikle sizleri www.tdk.gov.tr adresine yönlendirmeyi bir borç bilirim. Bu sitede aklınızdaki her türlü soruya cevap bulabileceğinize eminim. Yine de herhangi bir şüphe yahut tartışma durumunda buraya yazmanız iyi olacaktır. Sitedeki öğretmenler, ilgililer, bilenler yardımcı olacaktır.

Yapılan eleştirileri lütfen yanlış anlamayın. Her şey güzel Türkçemiz içindir! Her şey bizim içindir! Unutmayın ki "dil" demek "biz" demek!

Gerekli bir konuydu, tebrik ederim hocam.

kısaltmaları sevmiyorum,allahın selamıdır selamın aleyküm;o ne öyle s.a. ?
tmm,ok,cnm...üşenen hiç yazmasın..

Söylediklerinizde haklısınız ama kısaltmalar kötüdür demek, genelleme yapmak olur ki kısaltmalar her dil için oldukça gereklidir.

Maalesef teknoloji ile birlikte özellikle gençler sesli harfleri attı. Tam bir mirasyedi gibi güzel dilimizi tüketiyorlar. Anlatmak gerek...

Kısaltmalar gerektiği gibi kullanılırsa sorun olmaz ama gerekli gereksiz her yerde kullanılınca itici oluyor.

Özellikle "herkez" beni çok rahatsız ediyor...
Herke"z"in bayramı kutlu olsun, Herke"z"e merhaba vb. gibi...

Lütfen "herkes" yazalım, bu kardeşinizi üzmeyin :D

fiat = FİYAT

deyerli =DEĞERLİ

jonta = CONTA

diks= DİSK......

diye gider bu

püskevit=bisküvi
komple=komplo
boyalamak=boyamak

Neden noktalama işaretlerini kullanmıyoruz ya da çok az kullanıyoruz bilmiyorum. Oysa ki noktalama işaretleri yasalar gibidir. Her şeyin belli bir kural dahilinde anlaşılmasını sağlarlar. Düşünsenize hiç noktalama işareti olmayan bir yazının çirkinliğini ve anlaşılmazlığını...

Bir virgül neler değiştiriyor, bakınız:

Oku baban gibi, eşek olma.

Oku, baban gibi eşek olma.

Hadi ünlemi, noktalı virgülü geçtim. Noktayı bari kullanalım yazılarımızda.

iyi ki şu şekilde yazan yok sitede :D

ßaNa uLaşMaqh İçiN uqRaşMa , Zirvhé Téqh KişiLiqhtir !

:D

Geri