Silecek suyu ile ilgli...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan pexmanq
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
distile suya 1/10 camsil katıyorum yıllardır. güzel temizliyor ve sorun olmuyor. bu arada birşey hatırlatayım. klima çalışırken borudan akan su saf sudur arkadaşlar. onu toplarsanız küçük bi düzenekle, ütü, araç camı için vs heryerde kullanabilirsiniz.

valla ben de yaz kış antifirizli su kullanıyorum zaten bendeki önceki sahibi bütün camlar bir şe sürmiş hiç su falan tutmuyo....

En güzeli antifirizli camsuyu

ben kışın cam sil koydum sanırım miktarını fazla kaçırmışım...camı nezaman silsem cam köpükten gürünmüyordu :) dışardan görenler gülüyordu artık..zorla suyu tahliye yaptım..bi miktar cam sil yetiyor şimdi..gerisi saf su..

Arkadaşlar konu kirliliği olmasın diye buraya yazıyorum.....

Cam üzerinde kalan yağmur lekelerini nasıl ve ne ile temizliyorsunuz? Bir türlü bu damlacıkları çıkaramıyorum.

Baybars abi sanırım yağmur yağdıkdan sonra camlar buğu oluyor sonucunda leke yapıyor buğu önleyici sıvılar mevcut ama tam emin değilim ...

Arkadaşlar konu kirliliği olmasın diye buraya yazıyorum.....

Cam üzerinde kalan yağmur lekelerini nasıl ve ne ile temizliyorsunuz? Bir türlü bu damlacıkları çıkaramıyorum.

bahsettiğinb lekeler iç taraftamı dış taraftamı...?

dış taraftaki lekeler genellikle araç güneşte kalırsa oluşuyor onu da gölgelde camsil ile temizleyebilirsin tabi önce deterjanla yıkamdıktan sonra...eyer aracın yağmur sonrası uzun süre güneşte kalmışsa bu temizlik biraz daha zorlaşıyor...aynı şekilde aracınızı yıkarken de gölgeyi tercih etmelisiniz aksi halde aynı lekeler boya üzerinde de oluşuyor...gerek sudaki kireçlenmeden gerekse hava kirliliği sonucu oluşan asitli yağmurlardan...

su+antifriz+sıvı deterjan+bul.mak.parlatıcısı

bu benim karışımım. 5 lt hazırlarım, aracın bagajında durur, bittikçe eklerim su haznesine.. cam silden çok çok daha etkilidir. köpükte yapmaz, üstelik kristal gibide parlatır. Daha ucuza mal olması ise basit bir detay.

İzler camın dışında oluşuyor. Dediğiniz gibi güneşin etkisi çok fazla.
Birde söylediğiniz karışımı deneyeyim. İnşallah faydası olur....
Teşekkürler.......

Geri