Şıkırtı Sesleri

bilgehansunay

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhabalar.. Bende 1997 model Opel Frontera var. 155000 km.'de. Bendeki sorun araba ilk calistirdiktan isinana kadar gayet normal seyrinde gidiyor. Ancak hararet orta seviyeye ulasinda eger 2500 devirin altina duserse avans vurmasi gibi sesler geliyor. Avans vurmasi sesi gibi diyorum cunku avans vurmasini taniyorum. Ama bu ses eger gaza daha da basmassam devam ediyor. Burda bir ozel opel servisine goturdum. Usta motordan geliyor dedi. Motoru acmamiz lazim falan dedi. Silindirler su almis olabilir dedi.. Bu arada fronteralarda genisleme kabini denen bir yer var. Burdaki su da buharlasarak eksiliyor gibi geliyor. Cunku araci ornegin yarim saat kullandiktan sonrasi bu kabindeki su kayniyor ve orda bulunan bir bosluktan buharlasiyor. Acaba bunla da ilgili olabilir mi diye soyledim. Simdi ben ne yapmaliyim.?

Tesekurlerimle

Bilgehan

Merhabalar.. Bende 1997 model Opel Frontera var. 155000 km.'de. Bendeki sorun araba ilk calistirdiktan isinana kadar gayet normal seyrinde gidiyor. Ancak hararet orta seviyeye ulasinda eger 2500 devirin altina duserse avans vurmasi gibi sesler geliyor. Avans vurmasi sesi gibi diyorum cunku avans vurmasini taniyorum. Ama bu ses eger gaza daha da basmassam devam ediyor. Burda bir ozel opel servisine goturdum. Usta motordan geliyor dedi. Motoru acmamiz lazim falan dedi. Silindirler su almis olabilir dedi.. Bu arada fronteralarda genisleme kabini denen bir yer var. Burdaki su da buharlasarak eksiliyor gibi geliyor. Cunku araci ornegin yarim saat kullandiktan sonrasi bu kabindeki su kayniyor ve orda bulunan bir bosluktan buharlasiyor. Acaba bunla da ilgili olabilir mi diye soyledim. Simdi ben ne yapmaliyim.?

Tesekurlerimle

Bilgehan

su kabini dediğinin ne olduğunu anlamadım ben. açıklayabilirmisin? birde senin araç triger kayışlımı?

Merhaba orcinus..

evet triger kayisi ya da zinciri var.. o da ben almadan eski sahibi tarafindan degistirilmis. su kabini dedigim yer buharlasma kabini.. radyotorden gelen suyun durdugu yer. Burda ben almadan kirmizi antifriz vardi. Buharlastikca ben de su koydukca artik antifriz kalmadi:) Acaba dogal midir bilmiyorum. En yakin zamanda antifriz de koyacam ama gene buharlasacak:)

Saygilarimla

Bilgehan

arkadasım frontera 2.2 mi? dizel değil demi

yok yok dizel degil. 2.2 xe benzinli..

bakmak lazım ama genede lifterler yada yada yataklardan gelebilir.ama yataklardan olsa herzaman yapar.yağın çok ince yada eksik olabilir.ısının yağ dahada incelir ve lifterler ses yapar gaza basıncada yağ daha basınclı gelir ve lifterler dolar.yağını kontrol et derim eksik olabilir.su kaybına gelince genleşme şişe kapağın arızalşıdır yoksa su ordan kaçmaz.kapağı değiştir ve dene.kapağı iyice sıkıştır gevşek kalırsa gene kaçar.kapağın altında çonta var eskiyo ordan kaçırıyor.

aslinda kapaga baktim ancak o kabinin kapak kismin arkasinda sanki buharlasan suyun cikmasi icin ozel bir yer varmis gibi geldi. Zaten ordan cikiyor buharlasan su.. ama gene de kapagi kontrol edecegim. tesekkur ederim..

bir de lifter dedigin nedir? Yag olarak da 20-40 kullanilmis sanirim onceden. bahsettigin gibi ince yag.

kapak arızalı olduğu için ordan kaçırıyor.malum araç çok ısınıyo ve içerde çiddi anlamda basınç oluşuyo ve kapak kacırıyor.yada su kabıda olabilir

yani anladigim kadariyla bu cikan sikirti sesi ile su kaybinin bir alakasi yok. peki bu bahsettigim sesin cozumu icin bahsettigin liftere mi baktiriim? ya da yagina? gerci yagi tamamdi..

Geri