• Opel araçlarınızla ilgili olarak daha fazla kişiye ulaşabilmek ve diğer üyeler ile sohbet etmek isterseniz Whatsapp gruplarımıza davetlisiniz. Aşağıda ki bağlantı ile aramıza katılabilirsiniz.
    https://chat.whatsapp.com/GTuhx9LJFT00mQvXnnqfLp

Sıfır Aldığım 2024 Opel Corsa'daki Seri Üretim Hatası

BBahaduroğlu

Kayıtlı Kullanıcı
34-İstanbul
Herkese merhaba,

Sıfır kilometre olarak satın aldığım 2024 model Opel Corsa GS aracımla yaşadığım ciddi bir sorunu ve Opel Türkiye'nin markaya yakışmayan servis/müşteri hizmetleri sürecini sizlerle paylaşmak istiyorum.

Aracın adaptif hız sabitleyici sistemini şehir içi trafiğinde yaklaşık 30-40 dakika kullandıktan sonra, sistem kapatılsa bile yokuş kalkış desteği (Hill Holder) arızalanıyor. Yokuşta durduğumda sistem devreye giriyor ancak gaza bastığımda freni bırakmıyor, araç kalkış yapamıyor. Sorun, sadece aracı tamamen kapatıp bir süre bekledikten sonra geçici olarak düzeliyor. Adaptif hız sabitleyicinin kullanılmadığı zamanlarda bu arıza hiç yaşanmıyor.

SERVİS SÜRECİ VE YAŞANANLAR:

1. Kağıthane Asal Servisi (7-8 Aylık Oyalama Süreci):
    • Sorunla ilgili ilk olarak Kağıthane Asal servisine başvurdum. Yaklaşık 7-8 ay boyunca defalarca (7-8 kez) servise gittim.
    • Her seferinde "yazılım güncelledik, sorun çözüldü" denilerek araç test edilmeden teslim edilmeye çalışıldı.
    • Aracı teslim alırken sorunun devam ettiğini gösterdiğimde ise "yoğunuz" bahanesiyle 3-4 hafta sonrasına yeni randevu verildi.
    • Bu süreçte diğer şikayetlerimle kesinlikle ilgilenilmedi.
    • Bir noktadan sonra servis, telefonlarıma dahi çıkmamaya başladı ve ancak Opel genel merkezine şikayet kaydı oluşturduktan sonra geri dönüş yaptılar.
  2. Başakşehir Avek Servisi ve Opel Genel Merkezi'nin Nihai Kararı:
    • Asal servisinden bir sonuç alamayınca Başakşehir Avek servisine gittim. Burada sorunla daha yakından ilgilenildi ve uzun testler yapıldı.
    • Servis, durumu Opel Genel Merkezi'ne bildirdi. Genel merkezin yönlendirmesiyle, benim aracımla birlikte aynı model ve şanzımana sahip başka Corsa araçlarıyla karşılaştırmalı bir test yapıldı.
    • Test sonucunda, bu arızanın test edilen TÜM CORSALARDA mevcut olduğu resmen tespit edildi.
    • Ancak Opel Genel Merkezi'nin verdiği cevap şok ediciydi: "Eğer bu durum tüm araçlarda mevcutsa, bu bir arıza olarak kabul edilemez." Bu gerekçeyle hem aracımın değişim talebi reddedildi hem de bu kronik soruna bir çözüm üretilmeyeceği belirtildi. Kısacası Opel, seri üretim bir hatayı "normal" olarak kabul ettiğini beyan etmiş oldu.
OPEL MÜŞTERİ HİZMETLERİ'NİN YANILTICI TUTUMU:

Servis süreçlerine paralel olarak Opel müşteri hizmetleriyle defalarca görüştüm. Bu süreçte yaşananlar ise tam bir hayal kırıklığıydı:

• Defalarca "talebinizi oluşturduk" denmesine rağmen, sonraki aramalarımda böyle bir talebin hiç oluşturulmadığı söylendi.
  • Bir keresinde, "Aracınızın arızası devam etse de servisten alabilirsiniz, biz değişim talebinizi değerlendirmeye devam edeceğiz" denildi. Bu söze güvenerek aracımı servisten aldım. Defalarca arayıp haftalarca bilgi alamadım. Yaklaşık 3 hafta geçtikten sonra "Aracı servisten aldığınız için arıza talebinizi 'sorun yok' olarak kapattık" yanıtını aldım.
  • Görüştüğüm kişiler ve bu söylenen yalanlarla ilgili şikayette bulunmak istediğimde ise "bu konuda bir geri dönüş olmayacağı" açıkça belirtilerek şikayet hakkım engellendi.
ÖZETLE:

Opel, 2024 model Corsa araçlarında seri ve kronik bir arıza olduğunu kendisi de tespit etmiş ancak "hepsinde var, o yüzden sorun sayılmaz" gibi akıl almaz bir mantıkla müşterilerini mağdur etmektedir. Servisler oyalama taktikleri uygularken, müşteri hizmetleri ise yanıltıcı bilgilerle süreci çözümsüzlüğe sürüklemektedir.

Okuduğunuz için teşekkürler.

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2025-10-05 131153.webp
    Ekran görüntüsü 2025-10-05 131153.webp
    30.2 KB · Görüntüleme: 4
Herkese merhaba,

Sıfır kilometre olarak satın aldığım 2024 model Opel Corsa GS aracımla yaşadığım ciddi bir sorunu ve Opel Türkiye'nin markaya yakışmayan servis/müşteri hizmetleri sürecini sizlerle paylaşmak istiyorum.

Aracın adaptif hız sabitleyici sistemini şehir içi trafiğinde yaklaşık 30-40 dakika kullandıktan sonra, sistem kapatılsa bile yokuş kalkış desteği (Hill Holder) arızalanıyor. Yokuşta durduğumda sistem devreye giriyor ancak gaza bastığımda freni bırakmıyor, araç kalkış yapamıyor. Sorun, sadece aracı tamamen kapatıp bir süre bekledikten sonra geçici olarak düzeliyor. Adaptif hız sabitleyicinin kullanılmadığı zamanlarda bu arıza hiç yaşanmıyor.

SERVİS SÜRECİ VE YAŞANANLAR:

1. Kağıthane Asal Servisi (7-8 Aylık Oyalama Süreci):
    • Sorunla ilgili ilk olarak Kağıthane Asal servisine başvurdum. Yaklaşık 7-8 ay boyunca defalarca (7-8 kez) servise gittim.
    • Her seferinde "yazılım güncelledik, sorun çözüldü" denilerek araç test edilmeden teslim edilmeye çalışıldı.
    • Aracı teslim alırken sorunun devam ettiğini gösterdiğimde ise "yoğunuz" bahanesiyle 3-4 hafta sonrasına yeni randevu verildi.
    • Bu süreçte diğer şikayetlerimle kesinlikle ilgilenilmedi.
    • Bir noktadan sonra servis, telefonlarıma dahi çıkmamaya başladı ve ancak Opel genel merkezine şikayet kaydı oluşturduktan sonra geri dönüş yaptılar.
  2. Başakşehir Avek Servisi ve Opel Genel Merkezi'nin Nihai Kararı:
    • Asal servisinden bir sonuç alamayınca Başakşehir Avek servisine gittim. Burada sorunla daha yakından ilgilenildi ve uzun testler yapıldı.
    • Servis, durumu Opel Genel Merkezi'ne bildirdi. Genel merkezin yönlendirmesiyle, benim aracımla birlikte aynı model ve şanzımana sahip başka Corsa araçlarıyla karşılaştırmalı bir test yapıldı.
    • Test sonucunda, bu arızanın test edilen TÜM CORSALARDA mevcut olduğu resmen tespit edildi.
    • Ancak Opel Genel Merkezi'nin verdiği cevap şok ediciydi: "Eğer bu durum tüm araçlarda mevcutsa, bu bir arıza olarak kabul edilemez." Bu gerekçeyle hem aracımın değişim talebi reddedildi hem de bu kronik soruna bir çözüm üretilmeyeceği belirtildi. Kısacası Opel, seri üretim bir hatayı "normal" olarak kabul ettiğini beyan etmiş oldu.
OPEL MÜŞTERİ HİZMETLERİ'NİN YANILTICI TUTUMU:

Servis süreçlerine paralel olarak Opel müşteri hizmetleriyle defalarca görüştüm. Bu süreçte yaşananlar ise tam bir hayal kırıklığıydı:

• Defalarca "talebinizi oluşturduk" denmesine rağmen, sonraki aramalarımda böyle bir talebin hiç oluşturulmadığı söylendi.
  • Bir keresinde, "Aracınızın arızası devam etse de servisten alabilirsiniz, biz değişim talebinizi değerlendirmeye devam edeceğiz" denildi. Bu söze güvenerek aracımı servisten aldım. Defalarca arayıp haftalarca bilgi alamadım. Yaklaşık 3 hafta geçtikten sonra "Aracı servisten aldığınız için arıza talebinizi 'sorun yok' olarak kapattık" yanıtını aldım.
  • Görüştüğüm kişiler ve bu söylenen yalanlarla ilgili şikayette bulunmak istediğimde ise "bu konuda bir geri dönüş olmayacağı" açıkça belirtilerek şikayet hakkım engellendi.
ÖZETLE:

Opel, 2024 model Corsa araçlarında seri ve kronik bir arıza olduğunu kendisi de tespit etmiş ancak "hepsinde var, o yüzden sorun sayılmaz" gibi akıl almaz bir mantıkla müşterilerini mağdur etmektedir. Servisler oyalama taktikleri uygularken, müşteri hizmetleri ise yanıltıcı bilgilerle süreci çözümsüzlüğe sürüklemektedir.

Okuduğunuz için teşekkürler.
Geçmiş olsun Bahadır Bey, pek çok yaşanan mağduriyet olayı gördüm farklı farklı araçlar ve markalar hakkında ama bu daha ilginç bir durummuş. Anormal bir olayın normalleştirilmiş gibi gösterilmesi. Ayrıca durulan yokuş yoğun trafik olan bir yerse iş daha da sıkıntılı oluyor. Corsaların üretimini 2023'ten sonra(makyajla beraber) Fas'a kaydırdılar diye duydum, o zamandan beri üretim hatası olan araçlar arttı(iç trim parçalarında yanlış montajlar vb.) ama bu daha da ilginç bir durummuş. Opel Almanya'ya veya Stellantis'e yaşadığınız durumu detaylıca açıklayan bir mail(Almanca olursa daha etkili olur) gönderirseniz belki(belki ibaresi bile aslında Türkiye'de müşterinin önemsenmesi açısından vehameti ortaya koyuyor ama) bir çözüm bulunabilir.

• Beğen
Tepkiler: Cemil
Öncelikle Çok geçmiş olsun...Yahu ''hepsinde hata varsa hata yoktur''...Bu nasıl bir tavır nasıl bir düşünce nasıl bir mantık yuhhhhh artık ya...Bu duruma insanın ağzını bozmaması çok zor...Neye güveniyorlarda bu şekilde başlarında savuyorlar.... EBolat05 e ek olarak buna benzer bir kaç kişi forumlarda vs de bulursanız birlik olup mutlaka tüketici mahkemesine başvurun derim..

Maalesef sadece Opel için değil birçok markada bu ve buna benzer şikayetleri çokça okumaya başladım, benim gözlemim şu şekilde biz ülke olarak Avrupa Birliği sistemine girmek için çabaladığımız süreçlerde birçok şirket kendisini Avrupa standartlarına eriştirmeye çalışıyordu müşteri memnuniyeti ön planda tutuluyordu ne zaman ki AB kriterleri önemsiz hale gelmeye başladı şirketlerde hemen kendilerini orta doğu standartlarına getirdiler. Mantığım kabul etmiyor bu işleri... Geçtiğimiz aylarda uzak doğulu bir üretici ülkemizde sattığı araçlarda ısı pompası olduğunu söyleyerek satışlar yapıyor ve sonrasında araçlarda ısı pompası olmadığı görülünce işin içinden çıkmaya çalışıyorlardı. Gerisini siz düşünün, distribütör firma bile bizleri aldatırsa vay halimize... Opel konusuna dönecek olursak sorun kesinlikle net şekilde ortada araçta yazılımsal bir problem var ve bu problemin iletişime açık şekilde çözülmesi gerekiyor. Zorlamaya devam edin sonuna kadar devam...

Çok geçmiş olsun. Umarım sorununuz çözülür. Böyle olunca markalara güven de kalmıyor.

Öncelikle Çok geçmiş olsun...Yahu ''hepsinde hata varsa hata yoktur''...Bu nasıl bir tavır nasıl bir düşünce nasıl bir mantık yuhhhhh artık ya...Bu duruma insanın ağzını bozmaması çok zor...Neye güveniyorlarda bu şekilde başlarında savuyorlar.... EBolat05 e ek olarak buna benzer bir kaç kişi forumlarda vs de bulursanız birlik olup mutlaka tüketici mahkemesine başvurun derim..
Hocam sanırım kullandığım ''yokuş yoğun yerdeyse iş daha da sıkıntı oluyor'' ifadesinden dolayı yanlış anlaşılmışım. Malum bizim millet sabırsız biraz(aslında birazı ayıp olmasın diye yazdım), kimileri yeşil ışık yanar yanmaz kornaya abanıyor vb😡. Neyse, konunun çok da dışına çıkmadan şöyle bağlayayım. Benim de manuel viteste dik yokuşta stop ettirince başıma gelmişti, makyajlı Corsa F'im yok yani 😅. Corsa'da yaşanan sıkıntı da yokuşta hareketi önlediği için benzer bir duruma sebebiyet vermiştir diye öyle yazmıştım. Umarım yaşanan bu sıkıntıya Opel ve Stellantis saçma baştansavma bahane üretmeyi bırakıp en kısa sürede mantıklı bir çözüm bulurlar. Tabii bu durumun Almanya vb. gibi ülkelerde yaşandığını(yaşansa bile böyle saçma cevap verildiğini) pek sanmıyorum.

Geri