Sarı renkli ingiliz anahtarı lambası yandı...

ahmetokur

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar merhaba aracım opel combo 1.3 cdti..
Bugün aracımla biyere kadar gittim, 10 dakika durakladım istop ettim, sonra dönüp çalıştırdım devam ederken aşağı fotoğraftaki (Fotoğraf temsilidir) lambanın yandığını gördüm, ama aracın çalışmasında gidişinde vs sıkıntı yoktu.
Söner belki diye bir 25 metre devam ettim, sönmediğini görünce kenara çekip istop ettim, tekrar çalıştırdığımda söndü ve bidaha yanmadı...
Ama bu olay kafamı kurcaladı, bu ışığın anlamı nedir ve hangi durumlarda yanar... Bidaha yanarsa bilgim olsun en azından...
Saygılar...

vrpk6.jpg

Periyodik bakımlar en son ne zaman yapıldı ?

Bazen olabiliyor onun için sordum. Sorun anlıkta olabilir oksijen sensörüde yapar cihaza bağlayıp bakmak lazım.

Peki bu lambanın anlamı nedir. Kitapçık anlamı?

Anlamı yok genel bir lamba kısaca motor arıza lambası zaten. Cihaza bağlamadan bir şey denmesi yanıltıcı olur. Sensör arızası olur , Enjektör arızası olur , Fren arızası olur hata koduna bakıp öyle ilerlemek lazım.

Ekrandakı trım dugmesıne basılı tut sonra kontagı ac 10 saniye bekle lamba soner

Ekrandakı trım dugmesıne basılı tut sonra kontagı ac 10 saniye bekle lamba soner

Zaten lamba yanmıyor şuan, ama yinede dediklerini yaptım.
Bir de araştırınca bazı sitelerde "frenle gaza basılı tut ve kontağı aç, arıza kodu varsa ekrana gelir" yazıyordu. Bunu da uyguladım, hiçbirşey gelmedi ekrana.
Bu arıza olmadığı anlamına mı geliyor yoksa ben mi beceremedim.

normalde o sekılde arıza kodu gosterıyor dıyorlar ama bazı araclarda var o benım gls aracımdada denedım olmuyor bılgısayara baglattın mı sorunlar cıkar pıyasaya benım sana soyledıgım bakım ısaretını sılmek 10000 de bır yanar genelde

Geri