şanziman Yardim!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan myyy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

myyy

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar, şanzımandan geldiğini zannettiğim pervane sürtmesi gibi bir ses gelmeye başladı. Vitesde giderken ayağımı gazdan kestiğim zaman içinde bir pervane varda biryere sürtüyor gibi bir ses geliyor. gaz çok hafif dokunduğumda ses gidiyor. özellikle 2. ve 3. vitesde belli oluyor. ayağım debriyaja basılıykende yine ses geliyor. şanzımandaki dişlilerden birinin dişi kırılmış falan olabilirmi. Şanzıman inmeden sorunun ne olduğu anlaşılabilirmi acaba.

benim görüşüm diferansiyelden geliyor o ses. yagını falan bi kontrol ettir. yag azaldıgından sürtme yapıyor olabilir.

yağını kontrol ettirmeye gittim sanayide ustanın biri yağı var ama şanzımana motor yağı koyduklarını içindede biraz talaş olduğunu söyledi. şanzımanı indirip bi bakalım diyorlar. yağın ATF olması gerekiyormuş . yağı değiştirelim dedim. faydası olmaz indirip bakmak gerekir dedi. sizce ne yapmalıyım.

yağını kontrol ettirmeye gittim sanayide ustanın biri yağı var ama şanzımana motor yağı koyduklarını içindede biraz talaş olduğunu söyledi. şanzımanı indirip bi bakalım diyorlar. yağın ATF olması gerekiyormuş . yağı değiştirelim dedim. faydası olmaz indirip bakmak gerekir dedi. sizce ne yapmalıyım.

Düz mü? otomatik mi? öncelikle bilgi verirsen daha doğru yanıtlar alabilirsin. Zira düzlere de atf koyabiliyorlar.

sanzumanın inmesi 1 gün bile sürmeyen bir iş bence indirsinler baksınlar zaten çok sorun cıkaracagınıda sanmıyorum.

düz vites. şanzımanı indirmesi bişey değilde toplaması sorun.

yaa adamların işi bu toplayacak olanda o bişi olmazzz

abiler arkadaşlar şanzımandan gelmeyebilir ses belki myyy abi siz ustaya götürüp sesi dinlettinizmi dinlettiyseniz direk size şanzımanmı sökülecek dedi yoqsa bakmamız lazımmı dedi ...hem bildiğim kadarıyla en iyi şanzıman yağı ATF yağı ve ben ondan başka şanzıman yağı görmedim yanlışım warsa kusura bakmayın...

usta şanzıman diyor. Ben yanlış yağ koymuşlar ve yağ içindeki talaşlar bi yerde ses yapabilir diye düşünmüştüm. Sadece yağı değiştirmek sorunu çözebilirmi diye düşünüyorum, Oda contası falanda değişmesi gerekiyormuş. ama yağdan değilse 50 ytl gibi boşa masraf yapmış olacaz. En garantisi indirip baktırmak. 300-400 ler gibi masraftan bahsediyor. hayırlısı artık

ep - 80 dışında şanzımana yağ koymayınız !!!

Geri