Sağ ayna sağa sola dönmüyor

foreverforyou

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Aracımın (Astra G) aynaları elektrikli ve ısıtmalı. Oto yıkamaya verirsen 100 kere söylemişimdir "Aynalara tazzikli su sıkmayın" diye:mad:. Buna rağmen bir oldu düzelttim, iki oldu düzelttim ancak üçüncüde bi türlü düzeltemedim. Sağ ayna yukarı aşağı dönüyor ancak sağa sola döndürmek için düğmeye bastığımda sadece "tırrrr" diye ses geliyor. Sağa sola dönmüyor. Kendim çok denedim dişlisi falan çıkmışsa yerine oturtuyum diye ama olmadı. Acaba aynanın içini açıp bu sorunu düzeltebilirmiyim. Yoksa böyle kullanmak durumunda mıyım?

aynayı kontrol düğmesinden en sola kadar dayanacak şekilde ayarlayın ilk olarak.daha sonra aynanın yanına gidin ve bir karga burun yardımıyla aynanın arkasında kalan yuvarlak top gibi parçayı aynanın yapışık olduğu plastikteki yuvasına oturtun.... sorun hallolur...ses geliyor dediğinize göre motorunda sorun yok sadece o dediğim yop yerinden çıkmış...

aynayı kontrol düğmesinden en sola kadar dayanacak şekilde ayarlayın ilk olarak.daha sonra aynanın yanına gidin ve bir karga burun yardımıyla aynanın arkasında kalan yuvarlak top gibi parçayı aynanın yapışık olduğu plastikteki yuvasına oturtun.... sorun hallolur...ses geliyor dediğinize göre motorunda sorun yok sadece o dediğim yop yerinden çıkmış...

Cevap için teşekkürler yanlız aynayı kontrol düğmesi ile sağa yada sola dayayamıyorum dediğim gibi tırrrrrrr diye ses geliyor ve hareket etmiyor. Elimle sola dayasam olur heralde. Motorda sorun olsa yukarı aşağı da hareket etmezdi sanırım. Dediğniz gibi yop yerinden çıkmış olsa gerek.

aşağı yukarı hareket ettirenle sağa sola hareket ettiren parçalar farklı.
ama siz yine de kontrol edin. uzun süre basılı tutun en sola kadar.
trrrr sesi bittikten sonra çıt çıt çıt diye boşa dönmeye başlar.
o andan sonra aradan bakarak görebilirsiniz..
olmadı elinizle kuvvetlice en sola yaslarsanız da görebilirsiniz aradan o dediğim parçayı...

Geri