S.o.s

BULENT1970

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
2004 1.4 Corsam var.52.000 km de. Mayıs sonunda araba yıllık bakım yaptırdım.300 ytl tuttu. Aracı teslim aldığımda motor sesinde farklılık hissettim.3 hafta sonra servise götürdüm.Bana "Aracı bırakın,sabah soğukken bakalım" dediler.Sonra triger zincirinde problem var dediler ve 300 ytl masraf tuttu.Motor sesi de normale döndü.Ancak 2 gün sonra motor harareti kırmızıya geldi.Motoru durdurup normale indirdim.Soğutma suyu hiç kalmamıştı.Servise tlf açtım.Aracı çekici ile çektiler."Triger zincirini değiştirirken soğutma suyunu boşaltmışsınız" dedim.Onlar bunla ilgisi olmadığını Soğutma suyu kabından motora giden hortumda delinme olduğunu bu yüzden boşaldığını söylediler.Triger zincirini değiştirirken soğutma suyu kabına dokunmadıklarını söylediler.Bu arızaların tesadüfen arka arkaya geldiğini söylediler.Şimdi devirdaim ile ilgili parçayı değiştirirsek 250 ytl tutar ama devirdaim sağlam bir parçayı (bilmiyorum hangi parça) dışarda tornacıda yaptıracaklarını söylediler.
Şimdi bütün bu anlattıklarım normal şeyler midir? Yarın Servisle ciddi ciddi tartışacağım çünkü.
Anlayan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Valla abi bu konulardan anlamam ama okuyunca hiç normal gelmedi hele böyle arka arkaya olması düşündürücü.Geçmiş olsun halledersin inşallah.

şimdi Triger Zinciri Değiştirken Devirdayim Sökülüyor Montaj Sirasin Da Suyu Koyup Termostat Açmadan Belki Szie Teslim Etmiş Olabilirler Ve Su Seviyesi Aşağiya Inmiş Olabilir öncelikle Su Kaçak Testi Yapilmasi Gerekiyor

Triger zincirinin degismesi halinde, illede Devirdayimin sökülmesi gerekmez.
Zincirin degistirilmesi 1 saatlik is.

Triger zincirinin degismesi halinde, illede Devirdayimin sökülmesi gerekmez.
Zincirin degistirilmesi 1 saatlik is.
AMA BİZ SADECE ZİNCİRDEN BAHSETMİYORZ ZİNCİR SETİNDEN BAHSEDİYORUZ ZİNCİR DEĞİŞTİRMEK 15 DAKİKA NORMALDE GERGİ VE DİĞER KIZAKLARI DEĞİŞTİRMEK İÇİN ÖN KAPAĞI KOMPLE SÖKÜYORSUN BUNU BİLİYORSUN

Bülent 1970 in yazamsina göre sadece Zincir degismis. Ben onun yalancisiyim.
Klavyede sorun mu var?

Geri